aanmeld knop
dot

Zorgverzekeringen met elkaar vergelijken

arts3.jpg
Heel wat verzekeringnemers hebben er het verleden voor gekozen om hun zorgverzekering als het ware uit te kleden of te kiezen voor een goedkopere zorgverzekering. Andere verzekeringnemers kozen er dan weer voor om het eigen risico van hun zorgverzekering te verhogen waardoor ze een lagere zorgpremie moesten betalen iedere maand. Op het eerste zicht lijkt dit misschien een slimme zet, maar toch kan het op termijn vooral voor de zorgverzekeraars voor problemen zorgen. Zij zien hun inkomsten namelijk aanzienlijk dalen wat mogelijks wel eens een veel duurdere zorgpremie in 2017 tot gevolg kan hebben. Zorgpremies blijven stijgen.

Wanneer u toch ook in 2017 zeker wilt zijn van de interessantste zorgverzekering tegen een zo laag mogelijke kostprijs kunt u er natuurlijk wel steeds voor kiezen om gebruik te maken van een website waar de premies voor zorgverzekeringen kunnen worden vergeleken. De premie van zorgverzekeringen zijn helaas fors in prijs gestegen. Daarom is het verstandig om de zorgpremies met elkaar te vergelijken en een pakket te kiezen wat op uw medische situatie is afgestemd.

 

Premie verlagen

Voor 2013 werd beslist om het verplicht eigen risico van de zorgverzekering te verhogen van 220 naar 350 euro. Deze beslissing zorgde er voor dat veel verzekeringnemers er automatisch voor kozen om hun eigen risico vrijwillig op te trekken naar 850 euro. Over het algemeen verwachtten erg veel verzekeringnemers immers niet dat ze meer dan 350 euro zorgkosten zullen hebben. Door deze beslissing kon men de kostprijs van de zorgpremie ook nog eens met 20 à 25 euro per maand verlagen waardoor de verzekering opeens een stukje betaalbaarder werd. Om u een idee te geven van de populariteit van deze maatregel, in 2012 koos amper 6 procent er voor om het eigen risico zelf te verhogen. In 2013 bedraagt dat aantal zomaar even 12 procent.

 

2017 premies zorgverzekering vergelijken

In 2017 zijn de premies zorgverzekering jaarlijks gestegen. Vergelijk de premies maar eens bij Zorgkiezer.

 

Tandartsverzekering nuttig of niet?

Tandartszorg is voor velen zelfs nutteloos geworden. De eerste 200,- of 300,- wordt bijvoorbeeld gedekt door de zorgverzekering, maar alles wat daar boven komt moet de patient zelf betalen. Tandartsen maken die 200,- (of een hoger bedrag) graag op, dus dit heeft tot nadeel dat er volgens veel mensen veel meer 'gedaan' en gedeclareerd wordt door hun tandarts dan noodzakelijk.

 

Voor patiënten kan dit nadelig zijn aangezien er steeds vaker geluiden opgaan dat er ook misbruik van gemaakt zou worden door tandartsen. Men repareert dan bij elke klant bijvoorbeeld voor 200,- aan het gebit, ook als dat misschien niet eens echt nodig is. Als zorgnemer betaal je dan bijvoorbeeld 120,- of 150,- tandartspremie per jaar om 200,- vergoed te krijgen, maar als je een jaar niet naar de tandarts gaat en geen klachten heb, heb je wel 120,- betaalt terwijl je eigenlijk geen hulp nodig hebt. Dat is natuurlijk altijd het uitgangspunt van verzekering maar als je maar tot 200,- per kalenderjaar vergoed krijgt is het voor velen niet zinvol meer om zich te verzekeren voor de tandarts, tenzij je elk jaar meer dan 200,- aan je tanden laat doen. Mensen die nog jong zijn, een goed gebit hebben en niet verwachten dat er het komende jaar veel aan het gebit gedaan zal hoeven te worden, zijn goedkoper uit als ze zich niet verzekeren voor tandartsenzorg. Mocht men toch een gaatje krijgen is dat goedkoper dan een heel jaar premie te betalen. Menigeen kiest er dan ook voor om zich niet meer te verzekeren voor tandartsenzorg. Hoewel dit een logische reactie is omdat er nog maar zo weinig vergoed wordt, is het toch een tragische ontwikkeling dat je als zorgnemer sowieso in een lastig pakket zit, of je nu wel of niet verzekerd bent voor tandartsenzorg. Ben je wel verzekerd loop je het risico een tandarts te treffen die absoluut voor het bedrag dat standaard vergoed wordt aan je gebit wil versleutelen, en als je niet verzekerd bent voor de tandarts betaal je geen premie maar moet je de volle pond betalen

 

Meer betalen

Vanwege het feit dat zorgverzekeraars de zorgpremie op een andere manier zijn gaan berekenen. Hierdoor is deze significant gestegen waardoor het voor verzekeringnemers zomaar nog interessanter (of zelfs noodzakelijk) zal worden om grondig alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken alvorens er één af te sluiten. In dat geval kunt u het best een beroep doen op de website Zorgkiezer. De zorgvergelijker van de website zorgt er voor dat u in een mum van tijd de interessantste zorgverzekering kunt vinden. Er wordt tijdens het uitvoeren van de vergelijking zowel rekening gehouden met de gewone basisverzekering als met de verschillende aanvullende dekkingen.

 

Door gebruik te maken van de zorgvergelijker van deze website bekomt u uiteindelijk een duidelijk en totaal beeld van de verschillende bestaande zorgverzekeringen. De zorgpremies vergelijken houdt tot slot niet uitsluitend rekening met de kostprijs van de verzekering van uw keuze, maar ook met de inhoud en met de beoordelingen die andere verzekeringnemers aan de verzekering in kwestie hebben gegeven.


Tags: Zorgverzekering, vergelijken, zorgaanbieder, 2014
Artikel geschreven door: jveen.
Publicatie datum: 2013-03-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving