aanmeld knop
dot

Pilates thuis beoefenen?

dreamstime_xs_28056258.jpg
Wanneer u Pilates beoefent wordt uw lichaam sterker en flexibeler. Pilates kan worden gebruikt om vet te verliezen en af te vallen. Daarnaast is Pilates een prima afleiding tegen stress. Door Pilates wordt ook uw conditie beter.

De geschiedenis van Pilates

De grondlegger van Pilates is Joseph Pilates. Hij was iemand die in een slechte gezondheid verkeerde en op zoek was naar oefeningen ter verbetering van de gezondheid. De oefeningen van Pilates waren vroeger een stuk zwaarder. Ze werden in de Eerste Wereldoorlog gebruikt door veteranen om te herstellen. De eerste Pilatesstudio werd geopend in 1926. De mensen die het toen beoefenden waren vooral dansers. Men heeft Pilates later iets minder zwaar gemaakt, zodat het ook voor beginners gemakkelijk wordt om het te leren.


De voordelen van Pilates

  • Wanneer u Pilates beoefend wordt uw lichaam sterker en flexibeler.
  • Pilates kan worden gebruikt om vet te verliezen en af te vallen.
  • Daarnaast is Pilates een prima afleiding tegen stress.
  • Door Pilates wordt ook uw conditie beter.

Pilates thuis beoefenen

Pilates wordt overal ter wereld beoefend. Men beoefent Pilates ook steeds vaker thuis. Veel mensen hebben een druk schema en geen tijd om langs de sportschool te gaan. Er zijn veel DVD's te vinden met stap voor stap aanwijzingen voor het beoefenen van Pilates zonder instructeur. Zo kunt u de Pilates oefeningen in uw eigen tijd doen.

 

Les in PIlates

Het is wel aan te raden om eerst een tijdje les te nemen bij een echte leraar. Zodat u aanwijzingen kunt krijgen wanneer u de oefeningen toch fout doet. Probeer erachter te komen wie de beste leraar in uw buurt is. Niet iedere leraar is even goed. U zou bijvoorbeeld kunnen navragen bij bekenden of zij een Pilatesleraar kennen.

 

Thuis Pilates beoefenen?

Heeft u een tijdje les bij een leraar gehad en weet u precies hoe de oefeningen gaan, dan kunt u met een DVD en een yogamat thuis de oefeningen doen. Zo kunt u in uw eigen tijd werken aan uw gezondheid en hoeft u zich niet aan een specifiek schema te houden.


Tags: pilates, pilates thuis beoefenen
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2013-03-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving