aanmeld knop
dot

Bewustwording van het Zelf

heelal.jpg
Van elk probleem ligt het beginpunt in een situatie van onvermogen, die tot het verleden behoort, maar diepe sporen doortrekt tot in het nu. Een weg naar een oplossing van problemen is, teruggaan naar het verleden en weer in die situatie plaatsnemen, overzien wat destijds gebeurd is, leren wat toen niet begrepen is, of waar niet goed naar geluisterd is.

Signalen: Problemen staan als waarschuwingsborden langs de levensweg. Ze roepen op tot creativiteit, doen een beroep op latent gebleven krachten, op persoonlijke moed en verantwoordelijkheid... Maar ze dragen voor wie deze uitdaging aangaat, een beloning mee in de vorm van een leerproces uit het verleden: bewustwording van het Zelf.

 

Therapeutische behandeling

Als waarschuwingen worden ontweken of genegeerd, belandt men in een gebied, waar signalen worden afgegeven: angsten, minderwaardigheidsgevoel, wrok, verdriet, eenzaamheid, boosheid, haat, wraakzucht, uitzichtloosheid, geldingsdrang, overbezorgdheid. Kortom: problematische toestanden, die in staat zijn het leven te ontkleuren. Naarmate dit proces doorgaat, breekt het ogenblik aan, om de hulpverlening te zoeken die past of therapie te zoeken. Bij het inschakelen van een psycholoog of psychiater, staat vrijwel vast, dat in de anamnese de biografie van de hulp vragende in hoge mate bepalend zal zijn voor de strategie van de hulpverlening. Deze biografie zal als uitvalsbasis fungeren voor de therapeutische behandeling.

 

Regressie- en Reïncarnatietherapie

Er is een kenmerkend verschil met de klassieke psychotherapie en psychiatrie; Regressie- en Reïncarnatietherapie is op inzicht georiënteerd, hetgeen de nadruk legt op de zelfwerkzaamheid van de hulp vragende. De therapeut en cliënt zullen samen op zoek gaan naar de oorzaak - het beginpunt - om na het verkregen inzicht los te laten en een catharsis te ervaren.


Tags: verleden, heden, toekomst, therapie, signalen, angst, geldingsdrang, uitzichtloosheid, wrok, verdriet, woede,eenzaamheid, psychologie, psychiatrie, hulpverlening,regressietherapie,reincarnatietherapie
Artikel geschreven door: 5sylvana7*.
Publicatie datum: 2013-04-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving