aanmeld knop
dot

De mogelijkheden van Krav Maga

dreamstime_xs_26522042.jpg
Krav Maga is een populair zelfverdedigingsysteem. Alleen veel mensen weten nog niet wat het exact inhoudt en daar vertellen wij jou graag meer over. De mogelijkheden van Krav Maga zijn enorm en het is zeer effectief.

Vaak wordt er gedacht dat Krav Maga een vechtsport is, maar dat is het juist niet. Het gaat er juist om dat je je uitsluitend gaat verdedigen en niet gaat vechten. Je gaat namelijk ontwijken en je wilt zonder verwondingen thuiskomen.

 

Spelregels Krav Maga

Er zijn geen spelregels als je aan Krav Maga doet. Het gaat om ver ontwikkelde zelfverdediging. Wat zou je doen als je op straat wordt aangevallen? Zijn er dan regels waar je je aan moet houden? Nee, daarom zijn er bij Krav Maga ook geen regels waar je je aan moet houden. Als je nu kiest voor Krav Maga dan wil dat zeggen dat je alles mag doen om jezelf te verdedigen, maar let hierbij wel op, het moet wel binnen de wet zijn toegestaan. Stoten naar de keel of in de ogen steken zou bij Krav Maga dan ook toegestaan zijn. Dit klinkt natuurlijk heel heftig, maar het is realiteit. Veel mensen zien Krav Maga dan ook als een manier om te overleven, dat is het eigenlijk ook. Je gaat jezelf verdedigen. Je hebt maar een doel en dat is zorgen dat je zelf weer veilig thuiskomt. Dit leer je bij Krav Maga dan ook.

 

Krav Maga toepassen in stressvolle situaties

Je gaat met Krav Maga leren om te handelen in stressvolle situaties. Dit is van groot belang omdat wanneer je over straat loopt en je wordt aangevallen, je in eerste instantie vaak schrikt. Hoe ga je hier mee om en wat doe je hier mee? Je moet weten wat je moet doen en daarom moet je ook veilig handelen en niet uit paniek handelen. Kies hier daarom nu voor en zorg dat je de technieken van Krav Maga kent en dat je jezelf goed kunt verdedigen. Het gaat er om dat je jezelf kunt redden en dat leer je tijdens de Krav Maga trainingen, ook in stressvolle en realistische situaties. 

 

Krav Maga geschiedenis

Krav Maga komt oorspronkelijk uit Israël. In het Hebreeuws wordt het geschreven als קרב מגע, wat contactgevecht betekent. De Krav Maga beweging werd opgericht door Imi Lichtenfeld.


Tags: krav maga, krav maga trainingen, Krav Maga techniek, vechtsport, verdediging, zelfverdediging
Artikel geschreven door: websitenieuws.
Publicatie datum: 2013-04-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving