aanmeld knop
dot

Teveel behoefte aan zoetigheid?

logo-tekst.jpeg
Het is nog nooit zo belangrijk geweest om zich te overtuigen van de waarde van zoetigheden voor de gezondheid als juist tegenwoordig, nu vooral de behoefte aan zoetigheid wordt bevredigd. Al die snoeperijen is een groot gevaar voor onze gezondheid en ons gewicht.

In onze maatschappij is het bekend dat er een enorme hang is naar zoetigheid. Dit heeft een schadelijk effect voor onze organismen en spijsvertering en het heeft een gewicht verhogend effect. Geen wonder, dat zich ten gevolge hiervan allerlei ziekteverschijnselen voordoen.  Niet alleen de maag, maar ook de lever kan van streek raken en er kunnen gal stoornissen optreden, soms vergezeld van braken en misselijkheid.

Zelfs de nieren en de blaas kunnen erbij betrokken worden en dat alles alleen door teveel gebruik van suikers.

 

Is alleen de overvloed de schuld hiervan?

Een andere reden voor de gezondheids- en gewichtsproblemen is omdat deze zoetigheden van witte suiker en bloem gemaakt zijn en omdat ons lichaam de combinatie van witte suiker, bloem en niet natuurlijk vet, slecht verdraagt. Dit probleem leidt ook tot evenwichtsstoornissen in onze lichaamshuishouding, waarbij de overtollige witte ofwel geraffineerde suikers worden omgezet in vet. Vandaar de gewichtsgroei.

 

Waar komt ons verlangen naar zoetigheid vandaan?

Als we goed naar onszelf kijken, kunnen we begrijpen, dat dit verlangen meestal in tijden van gebrekkige, niet natuurlijke voeding ontstaat. Komt daarbij een prikkeling van het darmslijmvlies, dan worden de spijzen slecht verteerd. Daarbij is de wijze van kauwen ook van belang zodat de spijsvertering bevorderd wordt.

 

Behoefte aan zoetigheid

Bij een tekort aan voedingszouten en vitaminen, of bijvoorbeeld koolhydraten, kan een groter verlangen naar zoetigheid ontstaan. Daarbij is Honing de meest waardevolle zoete stof die wij zouden kunnen gebruiken, de stof, die de planten in de bloeitijd voor het kleine bijenvolkje hebben klaargezet. Het bestaat uit dextrose en levulose, wat direct in het bloed kan worden opgenomen en daarom als snelle bron van kracht kan functioneren zonder ooit schade te veroorzaken zoals geraffineerde suikers. Honing bevat ook koper, mangaan, ijzer, en vitaminen. Strikt genomen is de honing in het bijenlichaam al voor verteerd.

 

Afvallen zonder dieet


Tags: geraffineerde suiker, dieet, afvallen, zoetigheid
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: 5sylvana7*.
Publicatie datum: 2013-04-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving