aanmeld knop
dot

Loten kopen bij Nederlandse loterijen, en kans om te winnen

logo-tekst.jpeg
Nederland kent verschillende loterijen. Alle loterijen vragen verschillende prijzen per lot. Met welke loterij kun je het beste meedoen als je kijkt naar de verhouding tussen de kosten van de loten en de kans dat je iets wint? De Staatsloterij heeft bijvoorbeeld een winkans van 1 op 1,7. Dat is de Grootste winkans van Nederland.
ComputerComputer

Er is een groot aantal loterijen waar je aan mee kunt doen. Alle loterijen hebben eigen loten en de prijzen van de loten zijn ook wisselend. Als je bijvoorbeeld met de Lotto mee wilt doen dan betaal je per lot een bedrag vanaf twee euro. Maar wil je liever met de nationale postcode loterij mee doen, dan betaal je per lot een bedrag van 11 euro. De bank Giro Loterij heeft een lot vanaf 9,25 en bij de Lucky Day loterij kun je meedoen voor een lot vanaf 1,50. Ook bij de Vrienden Loterij kun je mee doen, dan betaal je 10 euro voor een lot. Je ziet dus dat de prijzen van de loten een beetje tussen de 1,50 en de 11 euro liggen.

 

Hoe groot is de kans om te winnen?

Het verschil zit hem natuurlijk ook in de winstkansen, de loterij acties, en de jackpot die gewonnen kunnen worden. Maar bij de Lotto kun je meespelen voor een lot vanaf 2 euro en de jackpot staat daar op een bedrag van 13.500.000 euro. Als je bij de nationale postcode loterij mee gaat spelen dan betaal je 11 euro voor een lot en staat de jackpot op 1.000.000. Dit is wel een verschil, maar het gaat er om wat je wilt investeren en wanneer. Als je eens per maand mee wilt spelen kan dat, maar soms kun je ook dagelijks of wekelijks meespelen bij bepaalde loterijen.

 

De prijzen van de loten vergelijken

Als je de prijzen van de loten met elkaar gaat vergelijken dan zie je dat er grote verschillen zijn. Eigenlijk moet je daar niet naar kijken maar je moet kijken bij welke loterij jij een goed gevoel hebt. Loterijen hebben altijd goede doelen die zij steunen, misschien kun je daar eens bij kijken om te zien welke goede doelen jij wilt steunen. Als je namelijk een lot koopt dan steun je automatisch ook de doelen, dus meedoen aan de loterij is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor de organisaties die worden gesteund. Neem daarom altijd de tijd om te kijken welke loterij het beste bij je past. Je kunt de goede doelen bekijken, maar ook wanneer er trekkingen zijn, of je bekijkt de winkans. Het gaat er om dat jij je er goed bij voelt en die keuze moet je maken.


Tags: loterij, loterijen, winkansen, winkans, prijs winnen, loterij winnen
Bronnen: staatsloterijloten.nl
Artikel geschreven door: aegoodies.
Publicatie datum: 2013-04-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving