aanmeld knop
dot

Vanaf nul beginnen op Internet

mob.jpg
Internet, ik had er natuurlijk van gehoord en ook mee gewerkt maar er verder dieper op ingaan dat had ik nog nooit gedaan. Het was gewoonweg nergens voor nodig, toch? Ik was internationaal vrachtwagenchauffeur en ik was van plan om dat tot in lengte van tijden te gaan volhouden.

De wereld was voor mij niet groter dan dat ik ver kon kijken vanuit mijn cabine, radiootje aan afgestemd op de Wereldomroep en rijden als de brandweer. Na een "dikke" tv in de cabine kwam een flatscreen met dvd speler, tijd te kort om te rijden en films te weinig om te zien. De wereld begon nog groter te worden nadat ik een oude laptop kocht. Eerst hoofdzakelijk om dvd te kijken en spelletjes te doen, maar daarna werd dat uitgebreid tot een illegaal programma waarop ik de route kon bekijken en uitstippelen, zelfs met postcode zoeken. In die tijd kwamen net de gps in zwang maar die waren nog onbetaalbaar.

 

Internet leren kennen?

Ik begon artikelen en computer tijdschriften te lezen en zo kwam ik tot de ontdekking dat er veel meer mogelijk was met dat laptopje. Ik begon mijn eigen vaklantie briefjes (oudere chauffeurs weten waar het over gaat) te schrijven en door middel van een kleine printer had ik ze vers en ter plaatse beschikbaar, stempeltje erop, net echt.  Internet onderweg was erg moeilijk en was erg duur (nog steeds) maar je kon door middel van een antenne toch heel wat onbeveiligde netwerken opsporen en daarop inloggen waardoor plotseling het internet zijn intrede deed in de cabine van mijn vrachtwagen.

 

Onverhoopt einde aan het rijden

Ik had nooit gedacht dat het rijden zou ophouden, ik had heel Europa zo'n beetje wel gezien en ik was de laatste jaren vooral in het nationale transport bezig. Weer was er weinig tijd over voor het internet omdat bij het nationale gebeuren het nog harder werken was en de (werk)dagen lang. Ik was net een 1,5 jaar eerder overgestapt op het vervoer van bloemen en planten bij een bedrijf lekker in de buurt, totdat plotseling de werkgever mij te kennen gaf dat ze niet langer van mijn diensten gebruik wilde maken en ik plotseling op straat stond. In mijn beleving was er geen man overboord maar na enige tijd bleek het vinden van een nieuwe werkgever moeilijker geworden dan dat het voorheen was.

 

Herontdekking van de computer

Ik kon nu eindelijk ook wat tijd besteden aan de computer, heerlijk dat als je iets wilt weten dat je het gewoon kon opzoeken , of heel snel kon kopen zonder de deur uit te hoeven. Geweldig!

 

Mijn eigen webwinkel begonnen

Mijn zoon bestelde bijvoorbeeld een horloge in China en het kwam hier zomaar een paar dagen later door de brievenbus in huis vallen. Dit was voor mij eigenlijk het begin. Het horloge was niet mooi genoeg en ik zou hem voor de grap wel op marktplaats zetten, De reactie waren niet te tellen en dat voor één horloge. Op internet kon ik al snel het adres terugvinden van de verzender van het eerste horloge en ik bestelde er meteen een stuk of twintig, die ook weer als warme broodjes hun weg in den landen vonden.

De verkoper vertelde dat ie nog meer soorten had en zo gezegd zo gedaan, en mijn assortiment horloges werd uitgebreid, totdat ik tegen de lamp liep omdat ik illegale horloges verkocht.

 

Het begin van een website

Ik begon het als een uitdaging te gaan zien om de mensen mijn artikelen te laten kopen, ik had inmiddels ook een veilingsite ontdekt en kocht daar een aantal artikelen die ik op mijn (op een houterige manier) in elkaar gezette website te koop aanbood, En ja hoor, er kwam wat op gang. Marktplaats en een tweedehandssite waren wel de grootste klanten leveranciers maar het leek o pgang te komen. Langzaamaan begon ik mijn weg te vinden op internet en begon ik mijn site te verbeteren. Ik zocht een aanbieder die mij nog meer kon bieden en zo onstond er een redelijk mooie site. Van de horloges was ik inmiddels afgeweken en ik ging mij meer in ander artikelen specialiseren en langzaam kreeg mijn site en bedrijfje een richting.

 

Een specialisatie

Natuurlijk verkoopt de site ook andere artikelen maar de specialisatie is toch wel IPhone accessoires geworden. Op zich geen moeilijk product maar er is wel een heel erg groot assortiment in en de concurrentie is moordend. En voor iemand die is begonnen met een paar tientjes op zak, is het nog steeds niet makkelijk om je te handhaven in het webwinkel land. Maar de keuze is was éénmaal gevallen en we hebben gezocht en een keuze gemaakt om wat unieker artikelen te verkopen voor een lage prijs. Ik doe het nog steeds alleen en kan wat schipperen met de inkomsten.

 

Proberen uniek te blijven

De keuze was niet bewust gemaakt maar langzaam groeide het toch naar een bepaalde richting, uniek en het verkoop van "rand artikelen" zoals kabels en opladers en dergelijke.

 

Eigen webwinkel

Nu de webwinkel aanbiedingenshop.com met vooral Iphone accessoires aardig op gang is en ik haast geen tijd meer heb voor het huishouden, blijft het toch nog moeilijk om me te handhaven. Je wordt vanzelf door schade en schande wijs, maar je moet ook steeds met nieuwe artikelen komen om je opgebouwde klantenkring toch zover te krijgen om naar je site te blijven komen en dan nog het liefst wat te laten kopen. Het blijft een hele sport en het is heel wat anders dan transport. Nu maar hopen dat het me ooit onafhankelijk maakt.


Tags: IPhone accessoires, Apple IPhone accessoires, Tablet, smartphone, gadgets, webshop
Artikel geschreven door: aanbiedingenshop.com.
Publicatie datum: 2013-04-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving