
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Coq-au-vin (kip in wijnsaus)

Tweet |
Om zelf Coq-au-vin te maken heeft u een ruime braadpan nodig. De ingrediënten die u nodig heeft zijn:
- kip
- uien
- margarine of roomboter
- wortel
- Champions
- rode wijn
- runderbouillon (blokje)
- Provençaalse kruiden
- knoflook
- slagroom
In dit artikel ga ik uit van hoeveelheden voor coq-au-vin voor 4 tot 6 personen.
Benodigd voor 4-6 personen:
- 2 kippen in de helft gedeeld of 6 kippenbouten
- 150 gram boter of margarine
- 2 uien, middelgroot en gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 kleine wortel, gesneden
- 2 middelgrote tomaten in partjes gesneden
- 100 gram champignons gesneden
- 3 theelepels Provençaalse kruiden
- 300/350 cc rode wijn, Rioja of bordeaux
- water
- peper
- slagroom
- zout
- 1 blokje runderbouillon
Coq-au-vin bereiden
De bereiding duurt ongeveer 1,5 a 2 uur. Het grootste deel van de tijd zal de kip op een laag vuurtje gaar sudderen. Was uw handen voordat u met bereiden begint. Was de stukken kip en dep ze droog met keukenpapier
- Boter/margarine in de pan smelten en de stukken kip rondom aanbraden.
- Na het aanbraden even opzij leggen op een schotel, en warm houden met bijvoorbeeld zilverfolie
- In het braadvocht in de pan de fijngesneden ui en knoflook lichtbruin bakken.
- De fijngesneden wortel en champignons toevoegen en kort meebakken.
- De aangebraden stukken kip toevoegen en een deel van de rode wijn met wat water erbij schenken.
- Kort door laten koken.
- Bouillonblokje, de tomatenstukken en een deel van de Provençaalse kruiden toevoegen.
Nu de kip laten sudderen tot het vlees gaar is. Van tijd tot tijd moet u het verdampte vocht aanvullen met wat water en de rest van de wijn. Voorkom dat de kip droog komt te staan want dan bakt deze aan maar de smaak lijdt er ook onder. Zodra de kip gaar is, voegt u de rest van de Provençaalse kruiden erbij en laat het geheel nog even verder koken om de kruiden tot hun recht te laten komen. Kort voor het serveren voegt u naar smaak wat zout, peper en room aan de saus toe, en roert het geheel goed door.
Een smakelijk gerecht is nu klaar, dat men serveren kan met sperziebonen en gebakken aardappelkroketten. U kunt er echter ook vers stokbrood bij geven.
Publicatie datum: 2013-04-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
