aanmeld knop
dot

Welk tafelkleed kies je voor een zomerse tuin?

Bloesems.jpg
Het is zover: de zon schijnt en het is eindelijk lente aan het worden in Nederland. Tijd om je tuintafel gereed te maken voor de avonduren, en om er een mooi tafelkleed bij te bestellen, een kleed dat past bij je tuin en je tuintafel. Wij geven je wat tips:

Een tafelzeil vs. tafellaken

Vroeger was het verstandig om een tafelzeil buiten te gebruiken, zodat zon en vocht geen schade konden toebrengen aan je tafellaken. Tegenwoordig bestaan er tafellakens met een coatinglaagje. Deze kunnen tegen vocht en UV-straling, waardoor je niet meer bang hoeft te zijn dat ze al na twee zomerseizoenen helemaal afgeschreven zijn.

 

Tafellaken gecoat

Een gecoat tafellaken ziet er gewoon hetzelfde uit als het tafellinnen dat je binnen gebruikt, en rekent dus af met de vaak goedkoop ogende tafelzeiltjes die we vroeger massaal gebruikten. Heb je ook interesse in zo’n gecoat tafellaken? Dan kun je eens een kijkje nemen in deze webshop voor je tafelkleed of tafellaken. Ze hebben zelfs een aparte buitencollectie met gecoat tafellinnen.

 

Kleurgebruik van je tafelkleed

De één houdt van veel kleur, en de ander houdt het liever chique en rustig. Het is belangrijk om een tafelkleed uit te kiezen dat bij je huidige tuinmeubelen en tuininrichting past. Denk er eens aan om in een sombere tuin een roze of knalgroene tafelkleed te gebruiken. Vaak knapt je tuin er enorm van op, en geeft het meer fleur en lente uitstraling aan je tuin.

 

Tafelkleed kopen?

Wanneer je in je tuin al veel kleuren gebruikt, is het ook juist goed om een antraciete, zwarte of pastelkleurige tafelkleed te gebruiken, zodat je tuin niet té bont wordt. Lees in mijn volgende artikel meer over kleurgebruik van je tafelkleed.

 

Waarom een tafelkleed op je tuintafel?

Tafellakens staan eigenlijk altijd mooi. Ze geven sfeer aan je omgeving en stralen gezelligheid uit. Veel mensen eten zomers in de tuin, of drinken er koffie of thee.  Als je tafel gedekt is met een mooi kleurig kleed, geniet je gewoon meer. Ook binnenshuis geven tafellakens sfeer en stijl aan een kamer. Je huiskamer knapt er enorm van op en je diner geserveerd op een fris gedekte tafel, zorgt ervoor dat je meer gezelligheid ervaart en dat je meer genieten kunt van elke maaltijd.

 

Goede kwaliteit tafellakens voor in de tuin

Aan een tafellaken voor in de tuin worden andere eisen gesteld dan aan een tafellaken voor op de buitentafel.  Dralon tafellakens die met Teflon zijn behandeld zijn Uv-bestendig en sterk.  Ze zijn gemakkelijk af te nemen en schoon te houden, en ze zien er net zo mooi uit als tafelkleden voor in de huiskamer. Echt een aanrader voor in elke tuin.


Tags: tafelkleed, tafellaken, zomer, tafellinnen, waterdicht tafelkleed, tuintafelkleed
Artikel geschreven door: Cottona.
Publicatie datum: 2013-04-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-04-20 13:56:00  
Leuk, ik heb er zin in, in de zomer!!Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving