aanmeld knop
dot

Dit is de kleinste man ter wereld

Chandra Bahadur Dangi.jpg
Chandra Bahadur Dangi is sinds 2012 officieel de kleinste man ter wereld. Deze kleine mens is slechts 54,6 centimeter lang en woont in een dorpje in Nepal. Hij is al ouder dan 72 als hij ontdekt wordt. Hij werd eigenlijk bij toeval aangetroffen door enkele wetenschappers, die in de omgeving van het dorp waar hij woont, onderzoek deden.

Chandra Bahadur Dangi is reeds 72 jaar als hij in 2012 ontdekt wordt door een paar wetenschappers die in de vallei in Nepal waar Chandra al sinds zijn geboorte woonde, werkzaamheden verrichtten. Waarschijnlijk beseften zij meteen dat ze mogelijk te maken hebben met een man die vermeld zou kunnen worden in het Guiness Book Of Records, als kleinste man ter wereld. Als zijn lengte officieel bekendgemaakt wordt door het Guinness Book of Records, komt hem de titel inderdaad officieel toe.

 

Chandra Bahadur Dangi

Chandra Bahadur Dangi heeft geen gemakkelijk leven gehad. Zijn leven lang werd hij uitgelachen en gepest omdat hij zo klein was, en een vrouw die met hem wilde trouwen kon hij tot zijn spijt niet vinden. Omdat hij zo klein was werd hij soms tentoongesteld door zijn familie, om geld aan hem te verdienen. Hoewel zijn lengte altijd een feit zal blijven, is het mogelijk dat zijn leven nu wel ten positieve veranderd is want hij zal sterven als een beroemdheid, die gerespecteerd wordt. Deze bijzondere Nepalees is nu officieel de kleinste man ter wereld en staat ook als zodanig in het Guinness Book of Records vermeld. Voorheen stond die titel op naam van Junrrey Balawing. Deze van oorsprong Filipijn is slechts 59,9 centimeter lang. Maar Chandra Bahadur Dangi uit Nepal is dus zelfs 5,3 centimeter kleiner dan de vorige recordhouder.  Dangi werkte als wever in zijn dorpje. Het dorpje ligt in een vallei, ruim 350 kilometer van de hoofdstad Kathmandu.

 

Guinness Book of Records

Om in aanmerking te komen voor het nieuwe wereldrecord moest Chandra Bahadur Dangi met het vliegtuig naar de hoofdstad Kathmandu reizen. Hij was nog nooit het dorp uit geweest. Met zijn neef stapte hij echter op het vliegtuig en vloog naar de hoofdstad. Daar werd hij opgemeten door medewerkers van het Guiness Book of Records en inderdaad bleek hij de kleinste man op aarde. Een hele eer. Graig Glenday van het Guiness Book of Records gaf aan verbaasd te zijn dat dit record alsnog verbetert kon worden. Chandra Bahadur Dangi is namelijk niet alleen de kleinste man op aarde maar ook de kleinste volwassen mens die ooit geleefd heeft. Hij weegt overigens slechts 12 kilo. De titel kleinste mens die nog in leven is stond voorheen op naam van Gul Mohammed, een Indiërs. Hij was slechts 57 centimeter lang en overleed in 1997. Chandra Bahadur Dangi verbreekt met zijn beperkte lengte alle records. Zijn dorp en zijn land Nepal, kan trots zijn op deze kleine grote man.


Tags: Chandra Bahadur Dangi, kleinste man, kleinste mens ter wereld
Bronnen: nos.nl artikel 345273, wikipedia, youtube
Artikel geschreven door: Morris.
Publicatie datum: 2013-04-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving