aanmeld knop
dot

Vrouwen liegen over werk en leeftijd

verdriet.jpg
Een leugentje om bestwil levert in principe geen problemen op en kan dan ook best wel door de beugel. Alleen blijkt nu dat meer dan een kwart van de vrouwen op een online datingsite liegt. Met andere woorden, wanneer de mannelijke gebruiker denkt af te spreken met een mooie, slimme en zelfstandige vrouw kan dat in werkelijkheid wel eens aardig tegenvallen.

Op basis van deze veronderstellingen voerde de Amerikaanse datingblog WhatsYourPrice.com een groot onderzoek uit naar online dating.

 

Vrouwen liegen vaker
Van de ondervraagde mannelijke daters heeft 18 procent aangegeven wel eens een leugentje te vermelden in zijn datingprofiel. Bij vrouwen ging het om maar liefst 27 procent. Met andere woorden, meer dan een kwart van de ondervraagde vrouwen heeft dus aangegeven wel eens te liegen op haar datingprofiel.  Hieruit blijkt dat vrouwen onbetrouwbaarder zijn wanneer het aankomt op het vlak van online dating. Maar is dat in werkelijkheid wel waar? Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat mannen gewoon niet zo snel willen toegeven dat ze durven te liegen op hun datingprofiel. Het onderzoek is wat dat betreft dan ook eigenlijk niet helemaal betrouwbaar.

 

Verschillen
Het onderzoek bracht aan het licht dat mannen en vrouwen wel liegen over verschillende zaken. Mannen liegen in eerste instantie vooral over hun lengte. Wanneer er dan in het echt wordt afgesproken stelt de vrouw al snel vast dat ze die hoge hakken beter in de kast had kunnen laten. In werkelijkheid kan de man van uw dromen dus zomaar even 30 centimeter kleiner zijn dan hij heeft gezegd. Tussen de leeftijd van 34 en 39 jaar liegt de man voornamelijk over zijn carrière. Vrouwen liegen dan weer vooral over hun leeftijd. Opmerkelijk daarbij is dat er het vaakst wordt gelogen tussen de leeftijd van 25 en 30 jaar. Dat is vooral opmerkelijk omdat een vrouw zich in die leeftijdscategorie eigenlijk nog niet eens hoeft te schamen om nog single te zijn. Vrouwen liegen niet alleen over hun leeftijd, maar ook over hun werk. Dat laatste wordt hoofdzakelijk gedaan om moderner, slimmer en zelfstandiger over te komen.

 

Verkeerde vraag
We kunnen na afloop van het onderzoek alleen maar stellen dat er eigenlijk een verkeerde vraag wordt gesteld. Het is niet zozeer de vraag of het vooral mannen of vrouwen zijn die liegen op hun datingprofiel, het is vooral de vraag wie toegeeft dat ze liegen. Toch, alles bij elkaar gezien blijkt dat vrouwen het vaakst durven te liegen bij het invullen van hun datingprofiel. Wanneer u de vrouwelijke gebruikers van een datingsite zou aflopen zou u namelijk kunnen vaststellen dat maar liefst meer dan 30 procent gebruik maakt van een bewerkte foto. Dat kan natuurlijk een grote domper zijn wanneer er dan in het echt wordt afgesproken.

 

Pas op
Wanneer u aan online dating doet bestaat de kans dus dat u afspreekt met iemand die zich anders heeft voorgedaan dan hij of zij in werkelijkheid is. Een datingsite kan daarvoor nochtans een eenvoudige oplossing aanbieden. Door gebruik te maken van een zogenaamde ID-controle weet u namelijk altijd zeker dat u afspreekt met iemand die perfect voldoet aan uw verwachtingen. Wilt u graag gebruikmaken van een datingsite die deze mogelijkheid aanbiedt? In dat geval kunt u gebruikmaken van een vergelijkingssite als Gratisdatingsite.nl. Gratisdatingsite.nl biedt haar gebruikers de mogelijkheid om de verschillende datingsites te vergelijken en zo de voor- en nadelen te leren kennen. Tot slot worden ook de prijs en de gratis mogelijkheden vergeleken. 


Tags: gratis dating, daten, datingsite, date
Bronnen: blog.whatsyourprice.com / who-lies-the-most-on-dating-profiles
Artikel geschreven door: jveen.
Publicatie datum: 2013-04-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

admin - 2014-03-25 20:40:04  
De link in dit artikel is verwijderd omdat hij niet meer werkte.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving