aanmeld knop
dot

Herinneren wie je bent

Punk.jpg
De mens is een burger van twee werelden: een uiterlijke, tijdelijke, en een innerlijke, tijdloze. Onze ware menselijke identiteit hangt ervan af of we in beide werelden werkelijk thuis zijn.

Het grote risico. Het risico is, dat we door de tijdelijke, materieel tastbare werkelijkheid zo intens in beslag worden genomen dat we vergeten bewust in beide werelden te leven. We zijn eraan gewend geraakt, om in een wereld van dingen, objecten en talloze afleidingen te leven en de prijs hiervoor is het verlies van ons Zelf.

 

Het authentieke Zelf en ons ego

Ons ego wordt opgeblazen ten koste van het authentieke Zelf - de grond van ons bestaan. Het ego betekent roekeloze concurrentie, een mentaliteit van productie en consumptie die geen grenzen en ethiek kent. Het ego kenmerkt zich door een vlakke levensstijl van eigen belang en onrealistische verwachtingen.

 

De westerse geschiedenis

Onze geschiedenis is voor het grootste deel een verslag van egocentrisch gedrag en als deze mentaliteit overheerst, wordt de wereld een wereld zonder verbondenheid met de Kosmos. De geschiedenis bracht een breuk en geestelijk isolement met zich mee. 

 

Groot verschil

Het grote verschil tussen de mens in de traditionele - en die van de moderne samenlevingen, is, dat de eerste zich verbonden voelt met de Kosmos en haar ritmes terwijl de laatste zich verbonden voelt met de geschiedenis. 

 

Verbonden met de Kosmos

Wij mensen zijn ten diepste verbonden met de Kosmos, meestal zonder dit te weten, en we zijn daarom vergeten wie we in onze eeuwige gedaante werkelijk zijn. Door de verdringing hebben onbewuste krachten vrije speelruimte gekregen. Ze treden treiterend op in nachtmerries, obsessies, en veroorzaken onrust en angst.

 

De verwaarlozing van de ziel

In de samenleving manifesteren ze zich in verharding, cynisme, geweld en machteloosheid. In wezen is het probleem verwaarlozing van de ziel.


Tags: ego en het Zelf, kosmos, verbondenheid, bewust, onbewust, ziel
Artikel geschreven door: 5sylvana7*.
Publicatie datum: 2013-04-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving