aanmeld knop
dot

Als student geld lenen met spoed

papiergeld.jpg
Wilt u als student geld lenen, bijvoorbeeld omdat de kosten voor uitgaan en nieuwe kleding toch hoger oplopen dan was verwacht? Of wilt u een nieuwe televisie of een laptop aankopen waarmee u op school aan de slag kunt? Het is, zeker tijdens uw studententijd, van belang om voldoende geld tot uw beschikking te hebben. Houd er rekening mee dat u uitzicht heeft op een uitstekende baan, waardoor het geen kwaad kan om nu af en toe eens wat te lenen.

Geld lenen bij DUO

Het geld lenen bij DUO is zeer populair bij studenten, aangezien u er op een vlotte manier aan een mooi bedrag per maand kunt komen, waar u prima van kunt leven. U kunt er als student geld lenen indien u er ook al studiefinanciering ontvangt, al heeft de spoed daarbij natuurlijk betrekking op enkele dagen. U krijgt vervolgens iedere maand een aanvullend bedrag uitgekeerd, dat men als lening registreert. Er vindt geen registratie bij het BKR plaats! Uiteraard betaalt u daarnaast een erg lage rente, aangezien het als het ware een lening is die de overheid u verstrekt. Dat zorgt ervoor dat de kosten van de lening voor studenten behoorlijk mee zullen vallen.

 

Geld lenen bij een bank

Daarnaast kunt u als student geld lenen "met spoed" door u te wenden tot een reguliere kredietverstrekker. Er zijn doorgaans speciale kredieten beschikbaar, die men voor studenten heeft ontwikkeld. Houd er rekening mee dat u de kans op een baan goed in dient te schatten en dat u zich een beeld dient te vormen van het inkomen waar u op kunt rekenen. U kunt op basis daarvan vervolgens een lening afsluiten, zodat u ook tijdens uw studententijd op een prettige manier kunt leven en u bijvoorbeeld veel andere studenten kunt leren kennen. Geld lenen is handig, maar niet altijd verstandig.

 

Geld lenen bij stadsbank

Wilt u als student geld lenen en loopt er al een lening bij een reguliere kredietverstrekker? Dan is de kans groot dat u niet zomaar de mogelijkheid heeft om een nieuwe lening af te sluiten. Dat betekent aan de andere kant natuurlijk niet dat u geen geld meer kunt lenen, aangezien er eigenlijk altijd een uitweg te vinden is. Richt u bijvoorbeeld tot een stadsbank of tot particulieren. U kunt dan onderpand inbrengen om voor zekerheid te zorgen. Wilt u geld lenen bij particulieren? Maak dan in ieder geval een plan met betrekking tot het aflossen van de schuld.

 

Terugbetalen van de lening

Wilt u de lening weer terug gaan betalen? Het is verstandig om daar niet te laat mee te beginnen, al krijgt u er bij DUO werkelijk alle tijd voor. U kunt als student geld lenen, om vervolgens 15 jaar de tijd te nemen om het bedrag weer af te lossen. Deze periode gaat in nadat u 1 jaar bent afgestudeerd, waardoor de kans groot is dat u dan al een baan heeft. Maak met een particuliere geldverstrekker of een reguliere bank duidelijke afspraken over de aflossing.


Tags: geld lenen, lenen, geld, lening, financiering
Artikel geschreven door: Marco Cats.
Publicatie datum: 2013-04-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving