aanmeld knop
dot

Je doelen verwezenlijken, hoe doe je dat?

gay2.jpg
Het is goed met anderen te praten over je doelen in het leven. Het is fijn jezelf je doelen te horen verwoorden en ze je voor de geest te halen als je er over praat. Je zult merken dat ze steeds meer gaan leven en steeds minder alleen maar dromen zijn.

Stimulans. Zorg er wel voor, dat je over je doelen praat, die je stimuleren. Als je merkt dat een ander je niet stimuleert, maar vaak reageert met kreten als "ja maar..., dat lukt toch niet,´ of alleen ´goh, leuk,´ dan is dat in ieder geval niet iemand met wie je je doelen zou moeten bespreken of verder uitwerken. Dan houd je ze fijn voor jezelf. Anders gaat er positieve energie verloren. 

 

Positieve stimulatie

Maar je zult ook mensen tegenkomen, die wel met je meedenken en je wel stimuleren. Dat merk je als je zelf enthousiaster wordt als je met hen praat en tijdens het gesprek je doel meer concreet vorm krijgen.  Opeens kom je op verrassende andere toepassingen en mogelijkheden, ineens zie je nieuwe wegen. Je merkt dan dat deze ontmoetingen iets toevoegen aan je doelen.

 

Spanning

Is er een spanning waarneembaar tussen je huidige situatie en je doelen die je zelf hebt gesteld? Dat noem ik creatiespanning: de spanning als van een elastiek tussen wat je zou willen, en de realiteit.  Veel mensen voelen dit niet als iets positiefs, als creatie, en haken direct af zodra ze dit verschil tussen wens en realiteit bemerken en ze zullen het niet of minder delen met anderen. Ze zeggen dan dat hun doelen toch niet reëel zijn of ze verliezen zich, vooral als ze moe zijn, als een verliefde tiener in dagdromen over iets dat ze niet echt van plan zijn waar te maken. Daarmee geven zij toe aan een gevoel van machteloosheid, omdat ze geen keuzes maken en daarmee hun innerlijke kracht niet gebruiken. "Waar doe ik het eigenlijk voor?" vragen ze zich af of "Het is teveel voor mij" of "Het moet meteen lukken want anders hoeft het voor mij niet meer."

 

Je doel bereiken door je gedrag te begrijpen

Het in kaart brengen van de concrete verschillen tussen je huidige situatie en je doelen, en het accepteren van die verschillen is juist nodig om uiteindelijk tot resultaat te komen. Hierbij zul je ontdekken, welk gedrag je je nog eigen moet maken - vaak na overleg met de juiste persoon - om je doel te bereiken of welke gedachten je nu nog hebt, die niet bijdragen aan een beter resultaat.


Tags: gedrag, gedachten, doelgerichtheid, concreet plan, doel bereiken, plan maken
Artikel geschreven door: 5sylvana7*.
Publicatie datum: 2013-04-29
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving