aanmeld knop
dot

Keizersnee. Hoe een zwangerschap ook kan verlopen

davinci.jpg
Je ondekt dat je zwanger bent en je bent in de zevende hemel en de eerste maanden gaat alles super. Tot de laatste lootjes en de bevalling er bijna aankomt, maar dan begint de boel plots anders te voelen en je maakt je zorgen. Gaat het mis? Wat moet je doen?

Eindelijk zwanger. Je bent helemaal trots en in de zevende hemel. Jij en je partner leven op roze wolk je kunt het wel van de daken afschreeuwen.

 

De eerste maanden zwangerschap

De eerste maanden gaan super. Je heb wel wat zwangerschapskwalen maar daarnaast gaat het perfect je doet alles volgens het boekje. Je kindje groeit goed en jij komt niet te veel aan, dus super. Je bent ook nog lekker druk bezig. Je zorgt dat de babykamer afkomt en daarnaast nog werken en lekker genieten van alles wat er in je buik gebeurd. Je voelt op een gegeven moment het eerste beweging van je kleine wonder je bent apetrots heerlijk dat gevoel.

 

Zwangerschap, gaat alles goed?

Zeven maanden zwanger. Tot nu toe gaat alles super. Je voelt je nog goed,  alleen je kunt wel merken dat het werk zwaar begint te worden. Maar ja, je bent nu ook al zeven maanden zwanger en tot nu toe gaat het super, 'nog steeds volgens het boekje,' zeggen ze dan.

 

Bevalling in zicht, slecht slapen

De achtste maand gaat ook nog goed, tot je bij de laatste lootjes komt. In je lichaam begint het te rommelen en je kunt niet meer slapen. Wat moet je doen? Op een gegeven moment toch maar het ziekenhuis bellen en als ze zeggen 'kom maar om een nachtje hier te slapen.' dan doe je dat ook. Daar slaap je redelijk, en als je weer uitgerust bent mag je gewoon weer naar huis omdat je nog niet uitgerekend bent. 

 

Harde buiken

De boel in de buik blijft onrustig. Heel veel harde buiken en op een gegeven moment ben je bijna uitgerekend. Je uitgerekende datum gaat voorbij. Je gaat toch weer naar het ziekenhuis en ze laten je nog paar dagen aanrommelen en dan besluiten ze je in te leiden. Je bent inmiddels over tijd. Vier dagen, dus je wordt ingeleid. Maar het schiet niet op. Je krijgt wel weeën en de bevalling begint, maar je krijgt vrijwel geen ontsluiting en toch persweeën.

 

Spoed keizersnee

Het hartslagje van je kleintje slaat niet zoals het moet, en het wordt een spoed keizersnee. Je krijgt een ruggenprik zodat je geen pijn meer voelt. Je kleintje komt dan eindelijk te wereld. Een jongen. Je mag je baby even vasthouden en dan moet hij helaas 24 uur in de couveuse omdat hij blauw is. Dat komt doordat de navelstreng twee keer om zijn lichaampje zat gedraaid, waardoor hij zuurstoftekort had gehad. Jij wordt naar de uitslaapkamer gebracht zodat je even kunt bijkomen totdat de ruggenprik is uitgewerkt.

 

Na de keizersnee

Na een paar uur ben je weer terug op je eigen kamer. Daar moet je wachten tot je het kleine mannetje weer vast mag houden maar het duurt lang. Vijf uur later. Je wordt met bed en al opgehaald om je kleintje voor het eerst zelf te voeden en dat is zoiets bijzonder dat je weer een traantje weg pinkt. Eindelijk je kleine in je armen. De volgende dag mag je mannetje naar de warmte kamer omdat hij wat geelzucht heeft en hij moet daar ook nog bijna 24 uur liggen. En dan is het eindelijk zo ver. Je kleine mannetje mag bij jou op de kamer liggen. Nog paar dagen ziekenhuis en jullie mogen naar huis. Heerlijk als gezinnetje met zijn drieën naar huis. Om je kleine wonder, na zo'n intensieve bevalling dan eindelijk te laten zien aan je familie en vrienden.

 

Aanvulling:

 

Informatie over een Keizersnee van artikelwebsite:

Keizersnee is (sectio caesarea) in Latijn. Van de keizersnee zelf voel je niets, omdat je een ruggenprik krijgt. De snee wordt onderin de buik gezet en is ongeveer 10 a 15 centimeter breed. Ze hechten het keurig na de geboorte van de baby. De moeder is meestal bij bewustzijn zodat zij de geboorte bewust mee kan maken. Na de keizersnee doet de buikwond wel gevoelig, dat duurt ongeveer een weekje. Daarna is er minder pijn, maar je kunt nog wel geruime tijd moe zijn en last hebben van hormonale schommelingen.


Tags: bevalling, zwangerschap, keizersnee, spoedkeizersnee, geboorte, sectio caesarea
Artikel geschreven door: hendrike.
Publicatie datum: 2013-05-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving