aanmeld knop
dot

Hond die blaft als je niet thuis bent?

Boo.jpg
Wat doe je als je hond blaft als jij niet thuis ben? Er zijn verschillende producten op de markt om een hond kalm te houden als u niet thuis bent. Honden die blaffen zijn bang of eenzaam, ze roepen u of ze vervelen zich gewoon. Ze kunnen ook extreem waaks zijn en op elk geluid reageren met blaffen. Geen prettig gehoor voor uw buren.
DierDier

Ik heb een hond en die blaft de hele tijd als ik weg ben. De buren hebben hier last van en dat vind ik zelf heel erg vervelend. Ik heb lang zitten twijfelen wat ik met hem zou moeten doen en kwam op het idee van de blafband. De blafband geeft een klein elektrisch schokje, elke keer als de hond blaft. Je doet hem dus alleen om op momenten dat je wilt dat de hond niet gaat blaffen.

 

Blafband, schokje

Ik vond het idee wel erg zielig dat hij een schokje krijgt als hij blaft. Het werkt echter heel erg snel en omdat de hond niet meer blaft, krijgt hij ook al snel geen schokje meer. Het schokje werkt corrigerend. de hond is intelligent en legt al snel een verband tussen blaffen en de onprettige sensatie van een schokje. Dus houdt hij op met blaffen.

 

Ik heb het een weekje geprobeerd en ben toen bij de buren wezen vragen of hij nog blafte als wij weg waren en dat deed onze hond niet meer. Na een week hebben we de band weer afgedaan om te kijken of het echt geholpen had en het bleef rustig als wij weg waren. Onze hond had geleerd om niet meer te blaffen.

 

Ik zou zeggen, als je ook met dit probleem zit dan kan je het altijd proberen. Het heeft bij ons erg geholpen.

 

Andere methodes om het blaffen af te leren

Ongewenst blaffen kan tot veel problemen leiden. U wordt er zelf moe van maar ook de buren zullen er negatief op reageren. de hond wegdoen is voor de meesten gelukkig geen optie. Als u nog niet meteen op de Blafband wilt overstappen, probeer dan eens een van onderstaande methodes:

  • Adaptil (bevat feromonen waar de hond zich veiliger door gaat voelen)
  • Thundershirt (een speciaal jasje waardoor de hond zich veiliger voelt)
  • Calmex (tabletjes waardoor de hond rustiger wordt)
  • Al deze middelen zijn te koop bij: Medpets (zoek op het woord: blaffen)

Jack Russel terrier opvoeden 

Start een hondenuitlaatservice
Hachiko. Was het de trouwste hond ter wereld?
Kan een kat een hond baren?
Huisdierenverzekering


Tags: blaffende hond, blafband, ongewenst blaffen, geblaf, blaffende hond
DierDierArtikel geschreven door: oosterlee83.
Publicatie datum: 2013-05-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving