aanmeld knop
dot

In een vliegtuig met een baby

vliegen.jpg
Tips voor vliegen met een baby. Vliegen met een baby. De meeste mensen kijken hier toch een beetje tegenop. Hoe reageert je baby op het vliegen? Hoe is het voor jou om met een baby te vliegen? Probeer er zelf niet teveel mee bezig te zijn want dat voelt je kindje heel erg gemakkelijk aan. Als jij nerveus bent, word je kindje dat waarschijnlijk ook.
GezondheidGezondheid

Een baby wordt zelf ook onrustig van nerveuze ouders. Daarom is het belangrijk ontspannen om te gaan met de voorbereiding van de vliegreis. Dagelijks reizen duizenden baby's met vliegtuigen rondom de wereld, dus maak je er vooraf niet al te druk om. Verder is het natuurlijk zo dat je een en ander kunt voorbereiden.  Zorg in elk geval dat je een aantal dingen bij je hebt in de handbagage, zoals:

 • speentje
 • zijn/haar knuffeltje
 • een dekentje
 • flesje en voldoende te drinken
 • babyvoeding, indien van toepassing
 • medicijnen, indien van toepassing
 • eventueel speelgoed
 • eventueel venkelthee tegen buikkrampjes
 • luiers
 • luierdoekjes
 • zetpilletjes tegen pijn of koorts (overleg eerst met huisarts)
 • verzachtende zalf, speciaal tegen luieruitslag
 • schone kleertjes
 • slabbertje

Wat speelgoed is ook goed maar dan speelgoed dat niet veel lawaai kan maken, dit in verband met de andere passagiers.

 

Paspoort

Uw baby moet een eigen paspoort of legitimatiebewijs hebben

 

Opstijgen en landen

Zorg dat als het vliegtuig opstijgt of gaat landen, dat je kindje wat drinkt of op de speen sabbelt, zodat ze minder last hebben van hun oortjes.

Als ze slapen laat je ze dan lekker slapen. Dan merken ze er helemaal weinig van.

 

Hoe oud mag de baby zijn?

De regels kunnen per vliegmaatschappij enigszins verschillen, maar veelal mag u niet vliegen met een baby jonger dan 7 dagen. Wilt u reizen met een pasgeboren baby? Informeer dan vooraf wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn.

 

Baby op schoot in het vliegtuig

U kunt bij verschillende vliegmaatschappijen kiezen of u de baby tijdens de reis op schoot houdt of er een aparte stoel voor bijboekt. Bij Transavia kost de reis van de baby slechts een paar tentjes als u de baby op schoot houdt. Of dit een een goede keus is, is echter afhankelijk van de reisduur. Als uw kind al wat groter is kunt u denken aan een kinderzitje, om de baby te vervoeren op een eigen zitplaats (wel voor de prijs van een volwassene).


Veiligheid

Om veiligheidsredenen mogen pasgeborenen lang niet altijd het vliegtuig in, en mogen er ook niet meer dan 2 baby's per ouder mee vliegen. Een baby mag op schoot gehouden worden, per volwassenen. De tweede baby moet dan op een aparte stoel, als u alleen reist met twee baby's of peuters.

 

Neem zelf ook voldoende rust zodat je wel een beetje uitgerust aankomt, want je kleintje vraagt gewoon aandacht onderweg. Wij hebben zelf gevlogen met een kleintje van net een jaar oud en dat ging perfect. Als je zelf gewoon rustig blijft komt het allemaal goed.

 

Vliegangst medicatie


Tags: vliegen met baby, peuter, vliegreis, baby vliegen, vakantie, vliegtuig
ReizenReizenArtikel geschreven door: oosterlee83.
Publicatie datum: 2013-05-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving