aanmeld knop
dot

Hoe val je snel af?

Dik.jpg
Hoe val je snel af? Veel mensen zijn te dik en willen afvallen. Hel vaak lukt dit niet of alleen maar tijdelijk. Waarom afvallen niet makkelijk is, heeft te maken met de natuurlijke aanleg van het lichaam om aan te komen. Je komt niet van alles aan en er zijn methodes en trucjes waardoor je afvalt en snel af kunt vallen. Lees de tips in dit artikel.

Afvallen op eigen kracht, puur door minder te eten, is een heel lastige klus. Je lichaam is namelijk niet van plan om het overtollig vet gemakkelijk los te laten. De natuur houdt geen rekening met welvaart en overvloed aan eten. De natuur is niet voorbereid op voedsel wat barst van suiker en vet en koolhydraten. De natuur is voorbereid op tekort aan voedsel en op voorkomen dat je te mager wordt. Het is namelijk miljoenen jaren de gewoonste zaak van de wereld geweest dat mensen blij mochten zijn als er genoeg voedsel te eten was. Dagen van vasten en honger voelen waren normaal, eenvoudig omdat je niet altijd eten kon vinden. Ook nu leven er nog stammen in de natuur die niet alle dagen genoeg te eten hebben. Er zijn dagen dat mensen in de natuur van een handvol bessen en een portie groentes of fruit moet leven, alleen zo nu en dan is er vlees, als de jacht voorspoedig is geweest. In onze maatschappij liggen de schappen in de winkels echter vol voedsel. En die producten zitten bomvol suiker, vet, zout en koolhydraten. De reden dat 50% van de mensen in onze maatschappij te dik is, komt door die overvloed aan suikers, koolhydraten en vetten. Je eet heel snel meer kcal dan je op een dag verbrandt. Het gevolg is aankomen, dikker worden, uit je voegen groeien. Hoe val je snel af?

 

Snel afvallen

Snel afvallen is de wens van veel mensen. Te snel afvallen is niet onmogelijk, maar wel vrij zinloos. Je lichaam zal er namelijk alles aan doen om zo snel mogelijk weer aan te komen, zodra je weer gewoon eet. Een verkeerde methode die gebruikt worden om snel af te vallen is bijvoorbeeld een crashdieet. Dit zijn diëten waarbij je meestal shakes en repen en zakjes tot je beschikking hebt. De meeste mensen worden er uiteindelijk juist dikker van. Een crashdieet is erop gericht om in korte tijd veel af te vallen, door extreem weinig kcal te eten. De eerste 2 a 3 kilo's die je verliest zijn dan geen vet maar vocht (door zouttekort) en daarbij kan je ook 1 of 2 kilo vet kwijtraken, in bijvoorbeeld, 2 weken tijd. Je bent dan 5 kilo lichter maar dit is schijn. Je hebt een enorme honger en op een dag zal je toch weer gewoon gezond moeten gaan eten. Dan kom je de verloren kilo's ook binnen ongeveer een week weer aan. Crash-diëten zijn niet alleen ongezond, maar ook zinloos. Bovenop de kilo's die allemaal weer terugkomen, komen de meeste mensen nog een paar kilo extra aan, omdat dit een reactie van je lichaam is op het tekort. Je lichaam is er immers op gebouwd om om schaarste te voorkomen en dus zoveel mogelijk vet op te slaan, met name na een periode van te weinig kcal inname.

 

Wat kan je wel doen om veel af te vallen?

Er zijn twee hulpmiddelen die momenteel erg populair zijn en die erg goed helpen om af te vallen.

Het trainingsprogramma zit goed in elkaar en biedt een goede ondersteuning om op de goede manier met je lichaam te leren omgaan. De nadruk ligt op de oorspronkelijke spiertraining van de mens. 

Afslankmiddelen

Xenical bevat stoffen die vet uit de maaltijd in de maag binden, waardoor het vet direct via de darmen in de ontlasting terechtkomt. Het gevolg daarvan is dat er minder vet uit je vette maaltijd wordt opgenomen door je lichaam en je valt daardoor sneller af omdat je minder vet opslaat op je lichaam. Dit is het enige wetenschappelijk bewezen afslankmiddel in Nederland. Het wil dus zeggen dat de wetenschap erkent dat het werkt. Nadeel: als je te veel vet eet komt er veel vet in je ontlasting en dat heeft weer diarree tot gevolg. Dit middel is uitsluitend via een doktersrecept te verrkijgen. 

  • Bewegen, maar niet als een gek gaan sporten. Dagelijks een half uur stevig doorstappen is prima.

Dikke mensen wordt vaak wijsgemaakt dat ze dagelijks urenlang moeten sporten om af te vallen. Dat is niet de realiteit. Natuurlijk, als je van sporten houdt en je hebt een goede conditie, ga er dan vooral mee door als je je er goed bij voelt.  Het hangt echter wel van je conditie en je lichaamsgewicht af hoe je meer bewegen verantwoord aanpakt. Meer bewegen is zeker gunstig om af te vallen. Je lichaam verbrandt dan een deel van de kcal die je dagelijks eet, en dus kom je minder snel aan als je meer in beweging bent. Dagelijks wandelen is echter ook bewegen. De dure sportschool is geen noodzaak als je dat niet betalen kunt, of als je er geen plezier in hebt. Het gaat er namelijk niet om waar je beweegt, maar dat je in beweging blijft. Voor zeer zware mensen, met obesitas, is oefenen met gewichten wel een extra goede manier om vet te verbranden. Erg dikke mensen slaan namelijk ook vet op in de spieren en dan is krachtsport een goede manier om dat vet weer kwijt te raken. Dit kan echter het beste onder begeleiding, of op advies van een arts.

 

Afvallen, het klinkt zo makkelijk en het is zo moeilijk.  Of je nou vijf kilo moet afvallen of vijftig, gemakkelijk is het nooit. Wil je echter blijvend afvallen, kies dan voor een combinatie van zaken:

 

Het Keto Dieet

Afvallen makkelijk? Tips!

Afvallen zonder dieet


Tags: Hoe val je snel af, hoe val ik snel af, tips, afvallen, dieet, Alli,
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-05-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving