aanmeld knop
dot

Ergonomische kapperskrukken

bruinhaar.jpg
Rugklachten en nekklachten zijn de grootste verzuim-oorzaken bij een steeds groter wordend aantal arbeiders. Steeds vaker vallen mensen tijdelijk of voor een langere periode uit wegens een klacht, die is opgelopen bij uitvoering van het werk. De meest voorkomende klachten worden gewijd aan verkeerd zitten en hebben hun weerslag op de nek en de rug.

Rug- en nekklachten vormen een behoorlijk groot probleem bij een grote groep werknemers. Vaak vallen mensen tijdelijk of voor een langere periode uit omdat zij klachten hebben opgelopen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. De meest gehoorde klachten hebben betrekking op nek en rug.

 

Rugklachten, nekklachten op het werk

Veel van deze klachten zijn eenvoudig te voorkomen door het aanschaffen van een goed instelbare bureaustoel. Wanneer de gebruiker wil luisteren naar de uitleg over hoe de stoel te gebruiken en daar dan ook serieus aandacht aan besteedt, zal deze persoon daar op al zeer korte termijn profijt van hebben. Bureaustoelen met armleggers kunnen de armen steun geven zodat de rug en nek minder belast wordt.

 

Bureaustoel of zadelkruk?

Echter zijn niet alle mensen blij met een bureaustoel met armleggers. Er zijn namelijk tal van beroepen waar die verstelbare stoelen juist helemaal niet ideaal voor zijn! Denk bv eens aan de tandarts, de kapper of de dokter. Dit zijn beroepen waar je helemaal geen behoefte hebt aan arm-ondersteuning die aan de stoel vastzit. Sterker nog, een gewone bureaustoel waar je met twee voeten aan voorkant zit beperkt de bewegingsvrijheid en dus ook de mogelijkheid om je werk uit te kunnen voeren. Dit zijn dan ook de beroepsgroepen waar je de zadelkruk tegenkomt. Bij zadelkrukken zit je met de voeten aan de zijkant en kun je zo de kruk volledig manoeuvreren waarbij je goed contact houd met de grond. Daardoor houd je stabiliteit en biedt het zadelvlak de juiste zithouding om de rug te ondersteunen. Is de rug recht dan zal ook de nek minder belast worden.

 

Poneyseats

Ponyseats  zijn er ook in hele hoge uitvoeringen om bv achter de balie of de werkbank te kunnen functioneren. Een hoogte verstelbare voetenring zorgt dan dat je toch de voeten op de juiste hoogte kunt ondersteunen. Weliswaar word hiermee de mobiliteit beperkt want je kunt er niet mee rondrijden maar de werkplek vraagt daar in deze gevallen ook niet om.

Zadelkrukken zijn al beschikbaar vanaf zo'n €60- dus een grote investering is dit niet. Wel is deze uitgave  overzichtelijk en zal behoorlijk wat problemen voorkomen. Kijk eens op internet en surf naar de zadelkruk groothandel.


Tags: ponyseats, zadelkrukken, zadelstoelen, poneyseats, bureaustoel, werk, rugklachten, nek
Artikel geschreven door: Moonen Import Export.
Publicatie datum: 2013-05-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving