aanmeld knop
dot

Parkieten en papegaaien trainen

Papegaai.jpg
Parkiet of papegaai leren trainen? de meeste mensen vinden het enig om hun parkiet of papegaai de coolste trucjes te leren. Ze kunnen niet alleen leren praten, ook dansen en zingen en nog veel meer. Maar hoe pak je dat aan? Hoe kan je leren hoe jij je parkiet of papegaai in een paar simpele stappen kan gaan trainen? Leer je parkiet of papegaai bijvoorbeeld ook eens om zindelijk te worden.
DierDier

Pootje geven

Leer je parkiet of papegaai een pootje te geven of andere kunstjes. Papegaaien en parkieten zijn intelligente vogels en daardoor zijn ze goed te trainen. De vogels hebben er zelf ook plezier in om dingen te leren. Juist omdat ze in een huiskamers en heel ander leven leiden dan in de natuur, is het extra belangrijk om ze veel aandacht te geven. Veel afleiding, en om ze dingen te leren. Geef papegaaien ook de ruimte, bij voorkeur ook buiten de kooi als je huis dat toelaat. Deze dieren worden heel somber als ze dag in dag uit op een stokje in een kooi moeten zitten.


Speelgoed, verschillende stokken, aandacht, liefde

Een parkiet of een papegaai wil een hoop nieuwe dingen leren om bezig te zijn. De meeste mensen die een parkiet of papegaai hebben weten eigenlijk niet wat ze nou eigenlijk nodig hebben om deze vogels gelukkig en tevreden te houden. Speelgoed en een paar stokken en wat aandacht is niet genoeg voor een parkiet of papegaai. Deze prachtige dieren verdienen dan ook de werkelijke aandacht die ze nodig hebben, anders moet je er niet aan beginnen. Een papegaai neem je voor het leven, omdat ze heel oud kunnen worden., bovendien hechten ze zich aan een partner, en als er maar een papegaai is, is de kans groot dat jij of jouw partner, ook meteen de geliefde van je papegaai wordt. Papegaaien kunnen zich zelfs heel jaloers opstellen tegenover andere mensen als ze eenmaal hun hart verpand hebben aan die ene persoon.

 

Papegaai op marktplaats

Het is triest maar er staan veel parkieten en papegaaien op marktplaats omdat de dieren eigenlijk niet krijgen waar ze behoefte aan hebben. Daar is de parkiet of papegaai de dupe van. Ze gaan dan raar gedrag vertonen en mensen die dat niet begrijpen willen van hun huisdier af. Naast goede verzorging hebben ze namelijk ook behoefte aan:

  • aandacht
  • beweging
  • training
  • liefde

Een parkiet of papegaai in de natuur is altijd bezig met bedenken hoe hij aan eten kan komen en heeft het daar erg druk mee. De vogels zijn dan dus veel in beweging en in de weer met van alles wat ze vinden. In een kooi kunnen ze alleen maar op een stok zitten en dat is niet alleen ongezond voor ze, maar ook deprimerend. Nu zal je misschien denken wat moet ik dan doen allemaal gaan doen met mijn parkiet of papegaai? Ten eerste is het eigenlijk zo dat je alleen een huisdier moet nemen omdat je een bepaalde passie hebt om een huisdier te verzorgen en er een band mee op te bouwen. Een band opbouwen met je parkiet of papegaai is ook heel goed mogelijk, juist omdat ze zo intelligent zijn en heel veel dingen bewust doen. Ze kunnen zich sterk aan elkaar, maar ook aan een mens, hechten.


Gedragsproblemen bij parkiet of papegaai

Er zijn veel parkieten en papegaaien die last hebben van gedragsproblemen, wat heel erg is want het is altijd een teken dat de vogel ongelukkig en gefrustreerd of depressief is. Feitelijk vervelen ze zich diep. Wat valt er onder gedragsproblemen van een parkiet of papegaai? Wat het meeste voorkomt bij parkieten en papegaaien is:

  • plukken
  • schreeuwen
  • bijten

Dat zijn de dingen die het meeste voorkomen en waar mensen moe van worden en dan belandt de vogel 9 van de 10 keer op Marktplaats. Dat is echter helemaal niet nodig. Het neurotische gedrag is af te leren en als mensen weten hoe ze met de vogel moeten omgaan, kan de papegaai (of parkiet) weer een gelukkige, tevreden huisgenoot worden.

 

Papegaai verveelt zich?

Als je papegaai of parkiet zich verveelt, en daardoor schreeuwt, plukt, bijt, heen en weer zit te wiebelen of juist doodstil voor zich uit zit te staren, doe er dan iets aan. Verplaats je je eens in de vogel. Een intelligent dier dat gemaakt is om te vliegen, eten te zoeken, oplossingen te bedenken voor problemen en liefde te zoeken en te vinden en dergelijke. Zo'n prachtige vogel die de hele dag op een stok in een kooi zit, zijn leven lang zich eenzaam voelt en verder niets te doen heeft... die kan alleen maar gaan schreeuwen, zichzelf gaan plukken van ellende of gaan bijten uit verweer tegen het onrecht. Je kunt je vogel gelukkig maken, echt.  Daar is veel ervaring mee en daar is een oplossing in de vorm van een cursus, om meer met je parkiet of papegaai te gaan doen. Zodat hij zich niet zo erg verveelt en dat je dan ook minder kans hebt op schreeuwen en bijten of nog erger, op plukken.

 

Stop de verveling

In de cursus leer je algemeen over het trainen van parkieten en papegaaien. Ook leer je hoe je ongewenst gedrag kan verhelpen. Er komt nog veel meer aan bod.


Tags: papegaai trainen, papegaaien trainen, parkieten trainen, parkiet trainen
DierDierArtikel geschreven door: vogelhuis.
Publicatie datum: 2013-05-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-05-13 16:55:20  
Wat een leuk artikel is dit. Bedankt!Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving