aanmeld knop
dot

De verdwaalde generatie ook echt verloren?

bedrijf.jpg
De generatie goed opgeleide jongeren die nu van school afkomen, raken verdwaald in het kleine beetje banenaanbod wat ze tegenkomen. Ze kunnen geen baan vinden of in ieder geval niets wat bij hun opleiding past. Zijn ze alleen verdwaald of ook echt verloren?

Zes of vier jaar geleden zag alles er nog zo rooskleurig uit, de sky was de limit en dromen werden waar, als je om je heen keek. Met die cultuur, dat veilige gevoel om je heen startte je een goede opleiding/studie. Plannen voor na het afstuderen of examen in overvloed natuurlijk, want vanzelfsprekend kan je zo terecht bij dat ene bedrijf dat er alles voor over zou hebben om jou binnen te halen.... Tja, dat was toen....

 

Baan vinden na afstuderen?

En dit is nu.... Vier tot zes jaar later, dezelfde goede opleiding of studie, afgerond, misschien zelfs wel beter volbracht dan vooraf verwacht, door verscherpte examen of afstudeereisen, maar geen baan te vinden en ook niet in het vooruitzicht.

 

Werkloosheid

De economie is stabiel nu, maar het aantal ontslagen en faillissementen nog steeds hoog en groot, behoudendheid, overleven en afwachten... de speerpunten van het bedrijfsleven. En dus blijft het voor deze generatie school- en universiteitsverlaters nog wel een tijdje langer kommer en kwel bij het vinden van een baan (op hun niveau). Ze dwalen inmiddels rond, zoekend naar iets van inkomen, hopende op betere tijden.

 

Wie krijgt een baan?

Maar komen die er wel? Want wat gebeurd er als de economie zelfs dit jaar al aantrekt, herstelt, en het vertrouwen in de financiën weer groeit? Uiteindelijk leidt dat weer tot meer banen, bedrijven durven weer risico's aan of hebben weer meer mogelijkheden. Alleen is het logisch dat die bedrijven dan niet zitten te wachten op 2 tot 3 jaar geleden afgestudeerde, onervaren krachten. Nee, die hebben liever de net afgestudeerde onervaren krachten, vers bloed zeg maar.

 

En dus verdwalen ze nu eerst in het web van kleine kansen op een passende baan, maar wat moeten ze doen om niet voor altijd verloren te raken?

 

Doorstuderen, omscholen, bijscholen?

Doorstuderen, omscholen, bijscholen? Wie zal het zeggen. Een echte aanrader is er niet echt te vinden, wel die ene hele goede tip. Studeer je nu af? Denk na, kijk om je heen en ga zeker, maar dan ook zeker niet op je kont zitten wachten. Want als je dat doet zit je daar waarschijnlijk jouw hele carriere, daar op die plek, op die billen, met niets meer dan dromen over hoe het had moeten zijn.


Tags: economie, afstuderen, werkloosheid, kansen, scholing, baan, werkloosheid
Bronnen: div nieuwsberichten van 15 mei 2013
Artikel geschreven door: moniquegeertsma.
Publicatie datum: 2013-05-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving