aanmeld knop
dot

Ida Bons. Informatie over actrice Ida Bons

idabons.JPG
Ida Bons. Vroeger kwam Ida Bons vaak bij ons op bezoek want ze was bevriend met mijn moeder. Ze lachten wat af met zijn tweeën, maar soms was het ook huilen natuurlijk. Het leven gaat nou eenmaal niet over rozen. Ida was een bekende actrice. Ze verscheen regelmatig op tv, wat in die tijd al helemaal bijzonder was. Hoe gaat het toch met Ida Bons?

Fans van Ida Bons zullen zich vast wel eens afvragen hoe het nu met Ida Bons gaat. Op het moment van schrijven (17-05-2013) gaat het gelukkig goed met Ida Bons. Ida, die in 1940 in Schiedam geboren werd, is inmiddels al ouder dan 70. Maar onlangs werd in restaurant 't Wapen de DVD box  'Kunt u me de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' gepresenteerd. De Tv serie 'Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?' waar Ida Bons het eerste seizoen een hoofdrol in speelde, is nog steeds erg leuk om naar te kijken. De persfoto die voor deze gelegenheid van Ida gemaakt werd (in 2013) in Haarzuilens, toont een verouderde maar toch niet al te veel veranderde Ida, met nog steeds de leukste pretogen van Nederland. Haar haar heeft ze rood geverfd. Zo te zien gaat het gelukkig goed met Ida Bons.

 

Ida Bons Vermist

In 2010 veronderstelde verre familie van Ida Bons dat ze vermist was. Daarom kwam er een oproep in het tv programma Vermist. Ida was echter niet echt vermist maar gemakkelijk te traceren. Als actrice verscheen Ida in de zeventiger jaren vrijwel wekelijks op tv in de rol van Lidwientje Walg. De serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? was in Nederland een groot succes.

 

Actrice, zangeres, stemactrice

Ida Bons was niet uitsluitend actrice maar ze had ook een mooie frisse zangstem, en haar stem was daarom ook geschikt om stemmen in te spreken voor films en tv series. Zo sprak zij de stemmen van Annika en Juffrouw Pastellia in voor de Nederlandse versie van de Zweedse tv-serie Pipi Langkous. Ook zong ze vele liedjes voor onder andere de Hamelen serie. Ida Bons speelde in tv series, toneelstukken en films, onder andere in:

 • Amulet
 • Floris (tv serie met Rutger Hauer)
 • Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?
 • Kort en Klein (sketches)
 • 'n Zomerzotheid
 • Plantage Tamarinde
 • De Vijanden
 • Joop ter Heul
 • De Blanke Slavin
 • Kaboe de Koe
 • Dolly Dots
 • Flesh & Blood

Als stemactrice gaf zij karakter aan de stemmen van Annika (Pipi Lankous Nederlandse versie van de oorspronkelijke tv serie) en Juffrouw Pastellia (idem Pipi Langkous NL serie).


Tags: Ida Bons, acrice, hamelen vertellen meneer, pipi langkous
Bronnen: wikipedia, youtube
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-05-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2017-10-14 15:25:06  
Mijn naam is jan van Oorschot wij hebben samen op het Schiedams. Toneel gezeten onder leiding van Jan lutterveld, ook de naam Siem Rosman kan ik mij herrinneren, ik ben benieuwd of je ook nog kent uit de tijd van toen. Repetities waren in café Heinsbroek Reageer
Reactie van gast - 2018-09-12 21:59:58  
@Gast Jan van Oorschot. Café Heinsbroek in Schiedam..? Familie van Herman Heinsbroek, de latere grammofoonplatenbaas, nog later minister? Ik herinner me Ida als actrice, volgens mij had ze ooit een tophit. Guus Rombouts, AmsterdamReageer
gast - 2016-06-16 07:50:53  
Alles gaat goed hoor met ida bons,mijn moeder...leuk om te zien dat mensen haar niet vergeten zijn..Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving