aanmeld knop
dot

De vermissing van Ruben en Julian

vingerafdruk.jpg
In de vroege ochtend van de 7e mei 2013 wordt een dode man aangetroffen in Het Doornse Gat. Hij heeft zich verhangen aan een van de speeltoestellen van een speelplaats. Het blijkt Jeroen Denis te zijn. De 38-jarige fysiotherapeut leefde gescheiden van zijn ex-vrouw en hun zoontjes Ruben en Julian. Dezelfde dag blijkt dat de kinderen bij hem hadden moeten zijn. Jeroen had gezegd dat hij een paar dagen met hen naar Luxemburg zou gaan. De kinderen blijken echter spoorloos verdwenen.

Update: In de middag van zondag 19 mei 2013 wordt door een voorbijganger in het water van Cothen een dood kind gezien. De politie wordt gewaarschuwd en het blijkt om twee dode kinderen te gaan. Hoewel de politie eerst onderzoek moet doen, beseft iedereen dat het om Julian en Ruben moet gaan. Het water van Cothen is tien kilometer van Doorn verwijderd. De lichamen werden in een zogenaamde duiker gevonden, een buis die in een sloot onder een weg doorloopt, bij de Hoeksedijk en de Kanaaldijk-Noord. Dit is vlakbij Wijk bij Duurstede, waar hun vader opgroeide. Hun vader kende de omgeving dus goed. Na enkele uren maakt de politie bekend dat het inderdaad de lichamen van Julian en Ruben zijn. Zoals iedereen vreesde, Jeroen Denis heeft zijn eigen kinderen vermoord.

 

Note: de politie heeft bevestig dat DNA onderzoek heeft uitgewezen dat het 100% zeker is dat de lijkjes van Ruben en Julian in de sloot gevonden zijn. De officiële doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. De politie zoekt nog naar de groene zaklamp, die Denis tegelijkertijd met de oranje spanbanden en de gele sleepkabel heeft gekocht. Ook zijn de bergschoenen die Denis droeg nog niet teruggevonden, net als de rode G-Star-Raw boxershort. Politie sluit nog steeds niet met 100% zekerheid uit dat Jeroen Denis een handlanger heeft gehad, maar het lijkt waarschijnlijker dat hij alleen gehandeld heeft. Waar en wanneer de kinderen zijn vermoord is echter nog steeds onduidelijk. Onderzoek heeft uitgewezen dat Jeroen Denis wel bewust heeft geprobeerd de kinderen te verstoppen in de duiker (ronde buis) in de sloot.  Hij wilde dus het liefst dat het lang duurde voordat ze gevonden zouden worden.


Gebeurtenissen sinds 6 mei 2013

Jeroen Denis was 38 jaar toen hij besloot om zijn kinderen Ruben (9 jaar) en Julian (7 jaar) te vermoorden, te verstoppen, en daarna zelfmoord te plegen. De rechter had kort daarvoor besloten dat Denis zijn kinderen wat minder vaak mocht zien. Een weekend in de veertien dagen. De kinderen zouden ook onder toezicht van bureau jeugdzorg gesteld worden en op de dag dat hun vader zelfmoord pleegde, stond er juist een afspraak gepland met jeugdzorg om over de onder toezicht stelling te praten. Ook zou Jeroen Denis door de politie verhoord worden omdat hij verdacht werd van kindermishandeling. De jochies waren ook bekend bij de kinderbescherming, waar de angst van de moeder dat haar ex-man in staat zou zijn om de kinderen iets aan te doen, serieus genomen werd. Ook was de strijd die de ouders na hun echtscheiding met elkaar voerden, schadelijk voor de kinderen. De ouders zouden jarenlang strijd gevoerd hebben over allerlei zaken die bij een echtscheiding komen kijken. De kinderen zaten daardoor in een loyaliteitsconflict. Moeder Iris was bang dat de vader de kinderen iets aan zou kunnen doen omdat hij al een paar keer opmerkingen had gemaakt over familiedrama's. Jeroen Denis ging ook vaak te hardhandig met de jongens om als hij kwaad op ze was en de kinderen zouden soms last hebben van driftbuien. Jeroen Denis leefde met een nieuwe partner en haar kind(eren) in Vleuten (Utrecht). Na de scheiding van Iris van der Schuit, de moeder van Ruben en Julian, had hij eerst twee jaar een relatie gehad met een vrouw in Limburg.

 

Co-ouderschap, vechtscheiding, jeugdzorg

In april zou het gezin een gesprek hebben over de situatie maar Denis zei de afspraak af. Dat zijn co-ouderschap voor bepaalde tijd werd teruggebracht tot slechts een weekend per veertien dagen, vond hij onrechtvaardig. Hij vond dat zijn gedrag werd opgeblazen en uit zijn verband gerukt. De ontwikkelingen rondom de voogdij moet Denis aangezet hebben aangezet tot het uitvoeren van een gruwelijk plan. Hij zinspeelde immers al eerder over familiedrama's, dit had zijn ex-vrouw bij verschillende instanties gemeld. Ze was daardoor bang dat hij de kinderen of haar, of wellicht ook zichzelf, iets aan zou kunnen doen. Dit werd niet door alle betrokken hulpverleners serieus genomen. Met zijn bedrijf ging het ook allemaal niet zo goed meer, wat voor nog meer spanningen zorgde. Denis en zijn ex-vrouw voerden na hun echtscheiding in 2008 strijd met elkaar en verschillende vormen van hulpverlening scheen daar geen verbetering in te kunnen brengen.  In de pers sprak men (kort nadat de kinderen vermist bleken) over een vechtscheiding. Het gezin had echter wel op eigen verzoek bij jeugdzorg aangeklopt voor hulp en advies.

 

Hoewel Jeroen Denis door mensen die hem kenden als een sociale en aardige man omschreven werd, bleek hij blijkbaar in staat tot de meest vreselijke daad die een vader zijn kinderen kan aandoen. Hen voor altijd scheiden van beide ouders. Zijn eigen kinderen vermoorden. De kinderen verstoppen. Het leven van de moeder voor altijd vernielen. Jeroen Denis heeft zijn daad voorbereid. Hij wilde de kinderen laten verdwijnen. Hij wilde zijn eigen leven beëindigen. Hij wilde zijn ex tot in het diepst van haar bestaan treffen, misschien hoopte hij zelfs dat ze nooit te weten zou komen wat er met de kinderen gebeurd is. Mogelijk heeft Jeroen Denis zich laten inspireren door een soortgelijke verdwijningszaak van twee zesjarige meisjes in Zwitserland, in januari 2011.

 

Alessia en Livia

Op 30 januari 2011 werden de tweelingzusjes Alessia en Livia door hun vader ontvoerd uit hun woonplaats. Ze woonden bij hun moeder, in Zwitserland. De meisjes werden voor het laatst met zekerheid gesignaleerd in de omgeving van het huis van hun vader, in Lausanne. De ouders van de meisjes waren gescheiden. Vier dagen later, op 4 februari 2011, sprong de vader voor een trein in Zuid-Italië. Drie getuigen bleken de meisjes eerder met hun vader gezien te hebben op een boot die naar Corsica voer. Zijn ex-vrouw ontving na zijn dood een afscheidsbrief van hem waarin onder andere stond: 'Ze rusten in vrede. Ze hebben niet geleden. Je zal ze nooit meer terugzien.'

 

Ultieme wraak

De ultieme wraak van een wraakzuchtige ex-partner. De wreedheid van de narcistische vader van Alessia en Livia is ook met geen pen te beschrijven. Sinds hun verdwijning, en na de dood van de vader van de kinderen, zijn de meisjes nergens meer gesignaleerd en hoewel de onzekerheid altijd zal blijven vreten, vreest men dat de meisjes inderdaad ook door hun vader zijn omgebracht. Voor de vermissing heeft de vader informatie op internet gezocht over giffen. Leven de meisjes nog? De kans is zeer klein, maar er rest altijd nog de hoop...

 

Wat stond er in de afscheidsbrief van Jeroen Denis?

De afscheidsbrief van Jeroen Denis zou (volgens onbevestigde berichtgeving) gericht zijn aan zijn partner Ester K. Er zou onder andere in staan: "Het kan zo niet meer verder. Het is over voor mij. Hier stopt het. Het spijt me voor jou. Je zal met veel vragen achterblijven."

 

Ruben en Julian, wat is er met hen gebeurd?

Wat is er met Ruben en Julian gebeurd? Direct nadat men besefte dat de dode man in Het Doornse gat de vader was van de Ruben en Julian, en dat de kinderen bij hem waren sinds 6 mei (de vorige dag) werd voor het leven van de kinderen gevreesd. Een grote zoekactie wordt op touw gezet. Met speurhonden en helikopters wordt naar de kinderen gezocht. Er wordt naar hen gedregd in wateren en er wordt naar hen gezocht met warmte camera's en sonar. Ook vrijwilligers uit de omgeving slaan massaal aan het zoeken, later aangevuld met vrijwilligers vanuit het hele land. Er is dan echter twee weken lang, geen spoor van de kinderen te bekennen.

 

Tijdlijn/terugblik

 • 6 mei 9.30 uur: Ruben (9) en Julian (7) wonen bij hun moeder in Zeist. Ze worden maandagochtend opgehaald door hun vader.  Ze zouden met zijn drieën een korte vakantie vieren in Luxemburg. De vader neemt ze eerst mee naar zijn huis in Vleuten, en om 16:20 uur schrijft hij daar op zijn computer een afscheidsbrief waarin staat dat hij zelfmoord zal gaan plegen. Over wat hij met zijn kinderen van plan is schrijft hij niets.
 • 6 mei 20.15 uur 's avonds worden Julian en Ruben met zekerheid door getuigen voor het laatst gezien in Vleuten, in de buurt van hun vaders huis. De jongens zijn overdag ook nog met hun vader in het Doornse Gat gezien. Ze speelden bij het speeltoestel waar hun vader de volgende ochtend dood gevonden werd. Een wandelaar zegt 100% zeker te zijn dat het om Julian en Ruben ging. De jongens waren even later met hun vader het bos ingelopen. Ze hadden een bal bij zich waar ze niet mee speelden. In het bos zaten ze zwijgzaam op een boomstam terwijl hun vader onrustig heen en weer liep. Die avond heeft de vader met de jongetjes in de auto waarschijnlijk een reis gemaakt langs plekken waar hij herinneringen aan bewaarde. Een afscheidsreis.
 • 6 mei 20.30 uur signaal van de mobiele telefoon van Denis op de A2 in Beesd, Gelderland.
 • 6 mei 21.02 uur de auto wordt gesignaleerd op de Eindhovenseweg Zuid in Best.
 • 6 mei 21.40 uur uit gsm-waarnemingen blijkt dat hij rond kwart voor tien op de A2 in de buurt van Weert rijdt
 • 6 mei 22.15 uur 's avonds pint Jeroen Denis bij een tankstation in Beek (Limburg) en daarvan zijn beelden. De kinderen zaten toen nog in de auto. Ook heeft hun vader (die dag) een bedrag van 170,- opgenomen. Normaal gesproken betaalde hij alles met zijn pinpas. De politie gaat er vanuit dat hij geen bewijzen wilde nalaten van pin activiteiten en dat hij daarom cash geld heeft opgenomen. Men speculeert: mogelijk heeft hij van dat geld spullen gekocht, waaronder mogelijk ook de gele nieuwe sleepkabel met trekhaakje, en ook de oranje spanband, die allebei bij zijn dode lichaam gevonden zijn. Het is ook mogelijk dat hij deze spullen al eerder heeft aangeschaft. Mogelijk heeft hij die dag eten en drinken voor de kinderen gekocht. De politie roept continu eventuele getuigen op zich te melden.
 • 6 mei 22.30 uur Om ongeveer half 11 's avonds belt Denis naar de vrouw met wie hij samenwoont. Hij zegt tegen haar dat ze zijn aangekomen bij een Motel in Limburg. Dit is echter niet waar. Hij belt vanuit zijn auto die zich dan in Neerbeek bevindt.
 • 6 mei 22.45 uur Het is kwart voor elf als er weer een gsm-signaal wordt opgevangen. De telefoon is dan nog steeds in Neerbeek. De politie vermoedt dat hij kort hierna zijn GSM bewust heeft uitgezet, zodat er later geen GSM signalen te traceren zouden zijn.
 • 7 mei 0.18 uur Volgens een getuige is de auto gesignaleerd bij een tankstation in de Romeinse Put (Venray).
 • 7 mei om 01.40 uur bijna twee uur na middernacht rijdt de Hyundai Getz van de vader in de omgeving van Rhenen.
 • 7 mei 2.10 uur de auto wordt gesignaleerd, rijdend, op de Rijnbrug bij het Utrechtse Rhenen
 • 7 mei 4.15 uur Om kwart over vier is er weer een signaal van de GSM van vader afgegeven, omdat hij dan waarschijnlijk zijn telefoon weer aanzet. Het signaal komt uit de omgeving van Leersum. Waar in de omgeving de telefoon zich op dat moment bevindt, is niet exact vast te stellen.
 • 7 mei om 08.00 uur wordt Jeroen Denis dood aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat. Hij heeft zich verhangen aan een speeltoestel. Het duurt enige tijd voordat men hem kan identificeren. Hij draagt al zijn kleren, maar zijn rode boxershort (onderbroek) van het merk G-Star Raw, ontbreekt. Zijn auto wordt in de buurt gevonden. 's Middags wordt zijn familie op de hoogte gebracht van zijn overlijden. Dan verneemt de politie ook pas dat de kinderen bij hem waren voor een korte vakantie. Er wordt groot alarm geslagen zodra blijkt dat de kinderen niet door hem bij familie of vrienden zijn ondergebracht, maar dat ze vermist zijn. De zoekactie naar de kinderen begint rond 19.30 uur 's avonds. Er worden speurhonden ingezet en helikopters, en veel politiemannen en politie te paard en het leger. Men zoekt de bossen in de omgeving van het Doornse Gat af en kamt ook de rest van omgeving uit. Men vreest steeds de jongens dood terug te vinden in de buurt waar de vader zich verhangen heeft, maar men vindt niets. De moeder van de kinderen plaatst een oproep op Facebook, met foto's van de kinderen.
 • 8 mei 1.15 uur gaat er een Amber Alert uit. Een uur later stopt men met het zoeken in het Doornse Gat. Er gaat nog een tweede Amber Alert uit met meer gegevens over de vader, met onder andere informatie over zijn bovenkleding en gegevens over zijn auto. Kort daarna gaat er ook een Europees Amber Alert uit. Ook worden camerabeelden opgevraagd van bedrijven en particulieren langs de mogelijke routes die de vader kan hebben gereden. Op deze manier probeert de politie in kaart te brengen welke route de man voor zijn dood gereden heeft. Op basis van filmbeelden wil de politie ook achterhalen wanneer de kinderen (nog) bij hun vader in de auto zaten en wanneer niet meer. Omdat hij in Limburg getankt heeft en vlakbij zijn woonplaats dood gevonden werd, is het gebied waar de jongens zich zouden kunnen bevinden, erg groot. Ook bestaat de mogelijkheid dat de kinderen naar het buitenland zijn vervoerd.
 • 8 mei 20.00 uur Het Bunderbos in het Limburgse Elsloo wordt opnieuw doorzocht. Nu met hulp van het Korps Mariniers. Uit camerabeelden is gebleken dat Julian en Ruben nog in de auto zaten toen hun vader benzine tankte in de omgeving.
 • 8 mei 20.45 uur er wordt een kinderschoentje in het Bunderbos gevonden. Ook worden er wat 'spulletjes' gevonden. Zowel het schoentje als de spulletjes blijken niets met de zaak te maken te hebben. Rond 22.00 uur wordt de zoektocht gestaakt omdat het te donker is geworden. Ook met kunstlicht zoeken is niet te doen wegens de dichte bebossing. De volgende ochtend wordt de zoektocht weer vroeg hervat.
 • 9 mei 11.30 uur Met Sonar apparatuur wordt het Julianakanaal bij het Bunderbos afgezocht.
 • 9 mei 15.00 uur De politie meent de auto van Denis te herkennen op camerabeelden die op maandagnacht om 1.40 uur genomen zijn bij Rhenen. Later blijkt dit niet de auto van Jeroen Denis te zijn geweest, maar een soortgelijke auto.
 • 9 mei 17.30 uur wordt het Bunderbos in Elsloo weer vrijgegeven. De kinderen zijn niet gevonden. Ook zijn er (voor zover bekend) geen sporen gevonden.
 • 10 mei Overal worden zoekacties georganiseerd. In Leersum en Doorn en Rhenen en Amerongen. Nergens treft men een spoor van de kinderen. De vermissing van de kinderen is dagelijks in het nieuws. De politie kan een groot deel van de route die de vader gereden heeft voordat hij zelfmoord pleegde, traceren. De terugreis is echter niet geheel te traceren. Denis heeft gedurende de terugreis zijn GSM uitgezet, waarschijnlijk bewust om de politie op een dwaalspoor te zetten.
 • 11 mei ook burger zoekacties gaan door, men zoekt men honderden volwassenen naar de kinderen. Politie begrijpt de initiatieven en de gevoelens van betrokkenheid, maar is ook bang dat er sporen zullen worden vernield. Daarom geeft de politie burgers tips hoe ze moeten zoeken en de zoektochten van burgers gebeurd ook vaak onder begeleiding van politie. Dagenlang zoeken honderden mensen naar de vermiste jongetjes. Duizenden mensen in Nederland liggen ervan wakker. Waar zijn Ruben en Julian? Wat is er met hen gebeurd? Is er nog hoop dat ze leven? Wederom zijn alle zoekacties zonder resultaat. Ook de ME en het Rode Kruis helpt mee. De politie heeft ook bij een ecoduct in Rhenen gezocht. Het onderzoek richt zich steeds meer op het in kaart brengen van de exacte route die de vader gereden heeft met de kinderen. Aannemelijk wordt hierbij gekeken naar opgevangen GSM signalen, benzineverbruik, kilometerteller, camerabeelden, en tips van eventuele getuigen. Al met al zijn de resultaten karig of nog niet bekend. In de pers is geen nieuws meer te melden, de jongens lijken geen spoor te hebben achtergelaten en blijven onvindbaar. Een nachtmerrie die maar voortduurt. Een golf van somberheid die boven het land hangt. Om 20.15 uur wordt een routekaart gepubliceerd waarop de route in kaart is gebracht, die de vader maandagnacht 6 mei heeft gereden. Een deel van de route van de terugreis is onbekend. Hij is vanuit zijn woonplaats in Vleuten naar Limburg gereden, heeft daar getankt en is weer teruggereden naar het Doornse gat, alwaar hij zichzelf verhangen heeft. Hoe hij echter van Limburg naar Het Doornse Gat is gereden, via welke wegen, is nog steeds niet bekend. Ergens langs die route zijn de kinderen verdwenen.
 • 12 mei 10.00 uur Het bos bij Austerlitz wordt doorzocht. Ook wordt het Kelmonderbos doorzocht.
 • 13 mei 2013 Er wordt gezocht in het Limburgse Geulle en ook in de Kaapse Bossen, en in nationaal park De Utrechtse Heuvelrug. Zonder resultaat. Na 13 mei worden de zoekacties van de politie gestaakt.
 • 14 mei 2013 een ex vriendin van Jeroen woont in Limburg. De politie brengt een bezoek aan de vrouw. Dit levert geen nieuwe gegevens op. Dezelfde dag maakt de politie ook bekend dat de afscheid- en zelmoordbrief op de computer van de vader van de kinderen is aangetroffen. Daarin kondigt hij aan zelfmoord te zullen gaan plegen. Hij schrijft niets over de jongens. Hij heeft de brief in de middag van de 6e mei geschreven. De middag dat de kinderen bij hem waren en de dag dat ze voor het laatst gezien werden. Op 14 mei worden er ook foto's vrijgegeven van de kleren die de vader droeg. Ook zijn er een paar bergschoenen van hem verdwenen. Toen hij dood gevonden werd droeg hij overigens niet die bergschoenen. De bergschoenen zijn bij hem thuis echter nergens te vinden en ze zijn ook niet in de auto aangetroffen. Er worden foto's getoond van twee stukken touw. Een oranje spanband en een deel van een geel sleeptouw met zilveren trekhaken. Deze voorwerpen zijn in de buurt van het lichaam van Denis gevonden en zijn waarschijnlijk betrokken bij de zaak. Er ontbreekt een stuk van de sleepkabel, er ontbreken meerdere spanbanden, die waarschijnlijk samen in een pakket verkocht zijn. Er komen veel tips binnen naar aanleiding van de getoonde foto's. Hart van Nederland en het programma Vermist besteedde ook aandacht aan de vermissing van Julian en Ruben.
 • 15 mei 2013 zowel Mariniers met Combat Trackers, als burgers, blijven zoeken naar de kinderen. Belgische speurhonden zouden worden ingezet maar om onduidelijke redenen is de politie in Utrecht het daar op dat moment niet mee eens en dit wordt in eerste instantie afgeblazen.
 • 16 mei 2013 Combat Trackers zoeken verschillende gebieden af op kleine veranderingen in het landschap tussen Rhenen en Doorn. De kinderen worden niet gevonden. Wel worden er twee houten kruizen gevonden, wat voor enige opschudding zorgt. Ook treft men daar een houten kruis aan die tegen een boom gespijkerd is. Dit blijkt later door spelende kinderen gemaakt of een onsmakelijke 'grap' te zijn. Het blijkt verder los te staan van de zaak. De politie heeft de auto van Denis gronding onderzocht. Men weet daarom dat de vader van de jongens met zijn eigen auto in elk geval geen lange afstanden heeft afgelegd. Als hij alleen gehandeld heeft, kan hij dus niet ver zijn afgeweken van de route naar huis. Hij zou ook niet ver over de grens kunnen hebben gereden. Dit impliceert dat de jongens ergens in de omgeving van de route die hij gereden heeft, verdwenen moeten zijn. In de middag maakt de politie bekend dat de auto die dinsdag op de camerabeelden werden vrijgegeven niet van Jeroen Denis blijkt te zijn.
 • 17 mei 2013 Oproep via een Facebookpagina om zaterdag 18 mei om 22.00 uur een wensballon op te laten voor de kinderen. De politie blijft tips natrekken, camerabeelden bekijken en Combat Trackers blijven gebieden afzoeken. Ook vrijwilligers organiseren nog steeds zoekacties.  Van Ruben en Julian ontbreekt nog steeds elk spoor.
 • !8 mei het blijkt dat de kinderen onder toezicht van jeugdzorg zouden worden geplaatst en dat er een afspraak stond om dit te bespreken op de dag dat Denis dood gevonden werd. Ook zou hij door de politie verhoord worden omdat er verdenkingen tegen hem waren van kindermishandeling.
 • 19 Mei 2013: De politie zoekt ook een groene zaklamp. deze heeft Denis half April, tegelijkertijd met de spanbanden en sleepkabels in een bouwmarkt gekocht.
 • 19 mei 2013 Er worden twee lichaampjes gevonden in een sloot in Cothen. Bij Wijk van Duurstede. Dit is ongeveer tien kilometer verwijderd van Doorn. De kinderen worden gevonden in een zogenaamde duiker. Een duiker is een afwateringsbuis die onder het wegdek doorloopt. Een paar uur laten maakt de politie bekend dat het inderdaad de dode lichaampjes van Julian en Ruben zijn.

Rode Boxershort G-Star Raw

Dat Jeroen Denis geen onderbroek droeg toen hij dood gevonden werd, leek opmerkelijk. Maar de reden waarom hij het ondergoed heeft uitgedaan ligt misschien toch wel voor de hand. Het is immers denkbaar dat hij water is ingegaan en daarvoor wel zijn bovenkleding heeft uitgetrokken maar de onderbroek heeft aangehouden. Daarna is het denkbaar dat hij zijn spijkerbroek niet over een natte boxershirt heeft willen aantrekken, en de natte boxershort dus uitgetrokken heeft. (Deze veronderstelling klopt vermoedelijk, gezien het feit dat de kinderen in de duiker van een sloot gevonden zijn.)

 

Doodsoorzaak

De doodsoorzaak van de kinderen is op het moment van schrijven niet bekend. In eerste, niet bevestigde berichten stelt men dat de jongens door geweld om het leven zouden zijn gebracht, namelijk door verwurging met spanbanden. Op 22 mei wordt nog niets gezegd over de doodsoorzaak omdat de politie er nog niets over kwijt zou willen. De gruwel van deze zaak gaat mijn voorstelling sowieso te boven.

 

Na twee weken tergende onzekerheid is er voor de moeder en de overige familie van Ruben en Julian, een einde gekomen aan de twijfel. Maar ook aan de hoop. Wat rest is droefheid, ongeloof, afschuw, en diep medelijden met de overleden kinderen, met hun moeder, en met al hun familie en vrienden, en alle overige betrokkenen.

 

Onderzoek

Op 23 mei 2013 is de rode G-Star boxershort nog steeds niet teruggevonden. Ook een deel van (de of een) spanband is niet gevonden. Wel zijn er nieuwe beelden van de auto van Denis, in de nacht van 6 op 7 mei is zijn auto gesignaleerd en op camera vastgelegd, bij de vindplaats van de slachtoffertjes. De auto is daar die nacht tweemaal gestopt.

 • 2.37 uur: Er stopt een auto bij de sloot bij de duiker. De auto blijft daar 12 minuten staan
 • 2.49 uur: De auto rijdt na die 12 minuten weg in de richting van 't Goy, over de Kanaaldijk-Noord.
 • 3.01 uur: De auto komt weer 12 minuten later terug bij de duiker. De auto blijft daar dan 11 minuten staan
 • 3.12 uur: De auto rijdt na die 11 minuten weg in de richting van Cothen.
 • 3.15 uur: Een auto wordt gesignaleerd, rijdend voorbij de Hoeksedijk-Wijkersloot.

Lees ook: de verdwijning van Alessia en Livia Schepp


Tags: Ruben en Julian, Jeroen Denis, vermissing, vermist, vermiste broertjes, Alessia en Livia, vermoord, dood, moord
Bronnen: rtl.nl, Telegraaf, hartvannederland.nl, nrc, hilfigger.blogspot
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-05-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-07-05 18:28:03  
Allemaal aannames waarvan niet een bewezen is. Bewijs nu even dat Jeroen de kinderen heeft gedood en selfdoding pleegde voor je verder gaat met verhalen vertellen. Zolang er geen bewijzen zijn kan Jeroen net zo makkelijk vermoord zijn en de kinderen gedood door zijn moordenaar. Reageer
gast - 2013-07-05 17:36:34  
Dit verslag of beter gezegd verhaal, dat vind ik een betere benaming, is gebaseerd op aannames en tunnelvisie. Een samenvatting van enkele feiten die aan elkaar geregen zijn door aannames van media, burgers en van de verhaalverteller zelf. Er is niets bewezen en sommige aannames en uitspraken vind ik dan ook echt niet kunnen. De politie spreekt nog steeds van Vermoedelijke dader en in dit verhaal word reeds gesproken over Jeroen Denis als de moordenaar. Vooral deze zin laat zien dat uw verhaal onzin is, uit de duim gezogen onzin die niet gebaseerd is op feiten:Jeroen Denis was 38 jaar toen hij besloot om zijn kinderen Ruben (9 jaar) en Julian (7 jaar) te vermoorden, te verstoppen, en daarna zelfmoord te plegen". En deze zin: "Hij zinspeelde immers al eerder over familiedrama's, dit had zijn ex-vrouw bij verschillende instanties gemeld" Heeft u daar bewijs van dat u dit zo expliciet vermeld? Verder speculeert u met regelmaat in dit verhaal. Ik zie het als een verhaal met eigen persoonlijke inkleuring, niet als een verslag met feiten. Daarom kan ik dit verhaal absoluut niet serieus nemen. Maar wellicht was dat ook niet uw bedoeling. Reageer
gast - 2013-05-22 00:38:19  
Hoi gast - 2013-05-21 23:47:23. Men weet welke kleur boxershort hij aanhad door in zijn kast te kijken welke er ontbreekt, natuurlijk. Anders kan zijn partner gezien hebben welke kleur hij 's morgens aangetrokken heeft. Bovendien zijn de boxershorts van tegenwoordig onderbroeken die boven de band van lange broek uitsteken, dus gemakkelijk te herkennen. Ook een mogelijkheid dat hij alleen maar rode G-Star had, of 3 rode en 3 witte en 3 groene, of zo. Waardoor het een kwestie van tellen wordt om te kijken wat er mist. De vraag hoe men weet welke kleur onderbroek hij droeg, lijkt me dus zinloos. De politie moet dagelijks achterhalen welke kleding daders of slachtoffers droegen.Reageer
gast - 2013-05-21 23:47:23  
Hoe weet men welke kleur en merk onderbroek hij droeg???Reageer
Reactie van gast - 2013-07-05 18:29:53  
Waarschijnlijk was dit de enige onderbroek die hij had :SReageer
gast - 2013-05-20 12:15:46  
Dit is een beter verslag van de gebeurtenissen (met helaas trieste afloop) dan we van de politie hebben gezien. In ieder geval geschreven door iemand die nadenkt, en die redeneert op basis van de feiten, en niet op hol slaat. De aanname waarom de boxershort van de vader ontbrak, is m.i. ook plausibel.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving