aanmeld knop
dot

De verdwijning van Livia en Alessia Schepp

VermistAlessiaLiviaSchepp.jpg
Alessia en Livia Schepp zijn 6 jaar als hun vader, ingenieur Matthias Kasper Schepp, de tweeling op 29 januari 2011 opgehaald bij hun moeder in Zwitserland. De meisjes zouden dat weekend bij hun vader verblijven. Matthias Schepp kon de echtscheiding, die op 29 januari officieel was uitgesproken, echter niet goed verdragen en had daarom andere plannen met de kinderen.

Matthias Schepp was in Canada geboren maar hij was Zwitsers staatsburger en hij woonde al enge tijd gescheiden van zijn vrouw Irina Lucidi, in St. Sulpice, Zwitserland.  Het echtpaar ging uit elkaar in september 2010. Ze hadden daarna allebei een eigen, nieuwe woning betrokken, in dezelfde stad. En er was een omgangsregeling voor de kinderen. De niet identieke tweeling Alessia en Livia woonden bij hun moeder.  Ze waren om het weekend bij hun vader. De meisjes waren zes jaar toen hun vader ze op 29 januari meenam omdat het zijn beurt was om de kinderen het weekend bij zich te hebben. Op 29 januari was ook de echtscheiding officieel gemaakt.

 

Op 30 januari werden de meisjes nog in de buurt van hun vaders huis in St. Sulpice gezien, toen ze met buurtkinderen buiten speelden. Matthias Schepp was toen nog steeds in Lausanne.

 

Op zondagavond 30 januari zou Schepp de meisjes weer naar het huis van hun moeder brengen, maar dat deed hij niet. Hij liet de moeder om half 4 's middags via een sms bericht weten dat hij graag wilde dat de meisjes nog een nachtje bleven slapen en dat hij ze dan de volgende dag, op maandagochtend, zelf naar school zou brengen. Zijn ex-vrouw was het er niet mee eens, maar zij stemde met tegenzin toe. Ze stuurde om 18.20 uur een sms-je aan haar ex-man terug, waarin ze schreef dat ze het fijn zou vinden als hij de kinderen 's morgens om 7.00 uur bij haar thuis terug zou brengen. Waarschijnlijk omdat ze de kinderen nog even wilde zien voordat  ze naar school gingen. Ze zou ze echter niet meer terugzien. Rond die tijd was Schepp namelijk al de grens van Frankrijk overgestoken, en bevond zich in de omgeving van Annecy. Waarschijnlijk had hij de kinderen toen nog bij zich. Bijna drie kwartier later, om 19.40 uur stuurde zijn ex-vrouw Irina hem nog een sms's waarin ze schreef dat ze het  de volgende keer beter moesten regelen. Rond die tijd bevond Schepp zich al in de omgeving van Lyon.

 

Ontvoerd

De volgende ochtend 31 januari, bracht Matthias de kinderen dus niet naar het huis van hun moeder. Ze verschenen ook niet op school. Irina alarmeerde de politie die naar het huis van Matthias Schepp reed en daar op zoek ging naar de vader en de tweeling. Snel werd duidelijk dat de kinderen door hem ontvoerd waren.

 

Waar zijn Alessia en Livia?

Hun vader is eerst met de meisjes naar Frankrijk gereisd, en later waarschijnlijk ook naar Italië, waar hij enkele dagen later, op 3 februari, zelfmoord pleegde door voor een trein te springen in Gerignola, in Zuid Italië. Op 31 januari had Schepp vanuit Marseille (Frankrijk) een brief aan zijn ex-vrouw geschreven en verstuurd, waarin stond dat hij zonder haar niet kon leven en dat hij had besloten om zelfmoord te plegen. Hij repte verder met geen woord over hun dochtertjes. De komende dagen schreef hij verschillende brieven en ansichtkaarten naar zijn ex-vrouw, waarin hij uiting gaf aan zijn wanhoop. Ook stuurde hij haar geld. In een van de brieven schreef hij;

 

"Mijn liefste, ik wilde gelijk met mijn dochters sterven. Maar zo is het niet gegaan... Ik zal de laatste zijn die sterft. Je zal ze niet meer terugzien; ze hebben niet geleden. Ze rusten nu in vrede op een vredige plaats."

 

Hoewel dit vrijwel alle hoop deed vervliegen dat Schepp de meisjes bij iemand had ondergebracht, bleef Irina geloven dat de meisjes misschien nog in leven waren. Ze zei dat haar moederinstinct haar vertelde dat de meisjes nog leven. Tot op de dag van vandaag zijn de meisjes niet gevonden.

 

Zelfmoord

Alessia en Livia werden voor het laatst met zekerheid gezien in de omgeving van hun vaders huis, in St. Sulpice, Zwitserland. Daarna heeft hij hen meegenomen naar Frankrijk en vervolgens waarschijnlijk naar Italië. Er zijn echter geen bewijzen te vinden. In Marseille nam hij 7000,- op via pinautomaten bij verschillende banken. Schepp werd gezien op een veerboot naar Corsica op, sommige getuigen beweren

dat hij daar met de meisjes was, anderen beweren dat hij daar alleen was. De namen van Alessia en Livia Schepp kwamen wel op de passagierslijst voor en hun vader had ook  tickets voor hen gekocht,  maar ze werden door niemand op de boot gezien. Een getuige verklaarde echter de vader wel in het gezelschap van twee kinderen gezien te hebben, bij het verlaten van de boot. Daarna ontbreekt van de meisjes ieder spoor. Matthias Schepp pleegde zelfmoord door zich in Zuid Italië op vrijdag 3 februari 2011 voor de trein te gooien, op een spoor vlakbij de stad Cerignola in Puglia in Italië. Zijn auto bevond zich in de buurt van de plaats waar hij zelfmoord gepleegd had. O de dag dat hij zelfmoord pleegde deed hij de laatste brief aan Irina op de post, en deze verzond hij vanaf Bari, 100 kilometer ten Oosten vanaf de plaats waar hij zelfmoord pleegde. 

 

Voorbereiding ontvoering moord

Voor de ontvoering plande Matthias Schepp de ontvoering en hij zocht informatie op over vuurwapens en vergiftigingstechnieken. Ook verdiepte hij zich in de vertrektijden van de FerryBoot naar Corsica. Een van de theorieën is dat hij de meisjes op de boot vergiftigd heeft en daarna in zee gegooid heeft.

 


 

Brieven

De moeder van de meisjes ontving verschillende brieven van haar dode ex-man, welke hij vlak voor zijn dood op de post had gedaan. In de enveloppen zat het opgenomen geld en brieven waarin hij schreef dat hij wanhopig was, en dat hij niet zonder haar wilde leven.

 

Leven Alessia en Livia nog?

In eerste instantie hoopte men dat Schepp zoveel geld had opgenomen om de kinderen ergens onder te brengen en om ze te laten reizen, maar toen het geld bij de moeder in enveloppen met de post werd thuisbezorgd, verloor men de hoop dat de kinderen nog in leven zijn. Zolang hun lichamen echter niet gevonden worden, is er voor de moeder en de overige familie van de meisjes, altijd nog een sprankje hoop dat ze ooit op een dag terug zullen keren.

 

Zoektocht

Na de verdwijning van de meisjes werden grote zoekacties op touw gezet zowel in Zwitserland, Frankrijk als in Italië. Tot op de dag van vandaag ontbreekt elk spoor van de tweeling.


Tags: Alessia en Livia Schepp, vermist, Matthias Schepp, tweeling, Ruben en JUlian
Bronnen: YouTube
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-05-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving