aanmeld knop
dot

Alessia en Livia, sporen en feiten

VermistAlessiaLiviaSchepp.jpg
De tweeling Alessia en Livia Schepp waren zes jaar toen ze op 30 januari 2011 spoorloos verdwenen, nadat ze door hun vader ontvoerd waren naar Frankrijk en mogelijk ook naar Italië. Hun vader Matthias Schepp pleegde op 3 februari 2011 zelfmoord. Hij sprong in Zuid Italië voor een trein. In zijn afscheidsbrief claimde hij zijn dochters vermoord te hebben.

De verdwijning van de eeneiige tweeling Alessia en Livia Schepp spreekt nog velen tot de verbeelding. De meisjes zijn tot op de dag van vandaag niet gevonden. Hun vader, een man met ernstige psychische problemen, schreef aan zijn ex-vrouw in een afscheidsbrief dat hij ze vermoord had. De moeder van de tweeling hoopt, wellicht tegen beter weten in, nog steeds dat de meisjes nog leven. Haar leven is in een hel veranderd sinds de tweeling onvindbaar is.

 

Matthias Schepp, wie was hij?

Schepp was een Zwitserse ingenieur. Hij ontpopte zich binnen zijn huwelijk met Irina Lucidi, de moeder van de meisjes, al snel als een tirannieke dwangneurotische man, die van zijn vrouw en kinderen eiste dat alles volgens zijn strikte regels werd nageleefd. Irina Lucidi verklaarde een half jaar na de verdwijning van haar kinderen in een interview aan een Italiaanse krant dat ze continu in wanhoop leeft sinds de gebeurtenissen hebben plaatsgevonden. Wankelend tussen hoop en vrees. Ze vertelde openlijk hoe ze ooit verliefd geworden was op Matthias Schepp, dat ze verhuisden naar een groter huis wat geschikt was om kinderen in groot te brengen, en hoe hij steeds meer liet zien van de vreemde karaktereigenschappen die hij blijkbaar bezat. Er kwamen steeds vaker ruzies omdat hij duizend en een regeltjes had waar alle gezinsleden aan moesten voldoen. Hij was dominant en eiste dat andere mensen deden wat hij wilde. Mensen waren geen mensen voor hem, maar eerder objecten waar hij de controle over wilde hebben. Gevoelens van andere mensen interesseerden hem niet. In 2010 liep het huwelijk uit op een echtscheiding. Een ego-krenking die de narcistische Schepp niet tolereerde.

 

Ruzie om de opvoeding

Er waren veel ruzies over de opvoeding van de meisjes. Matthias had zoveel onmogelijke regeltjes dat je in zijn ogen alleen maar dingen fout kon doen. Alles werd door hem volgens vaste schema's gepland. Schema's waar niemand van af mocht wijken want anders zwaaide er wat. De kinderen moesten bijvoorbeeld regels navolgen als zij:

  • de ijskast openden of sluiten
  • speelden
  • aten
  • bij lichamelijke verzorging
  • slapen
  • dagelijkse routine

Het leven van de tweeling bestond uit ontelbare reglementen waar ze zich aan dienden te houden. Regels die veel te ver gingen. Stipt om 7 uur eten en nooit later dan dat, aansluitend douchen, dan meteen je pyjama aantrekken en daar niet van afwijken, daarna een vastgestelde tijd tv kijken, dan op een vaste tijd naar bed, op een vaste tijd een verhaal (voor)lezen, om stipt 21.00 uur het licht uit. Er kon niet worden afgeweken van de schema's die Schepp maakte, dan volgde er straf en woede. Zijn vrouw zocht hulp bij familie, vrienden en probeerde haar man te overreden dat hij psychotherapeutische hulp nodig had, maar dat weigerde hij. Ze vond het leven met de tirannieke man niet meer vol te houden, ook niet voor de kinderen, en ze besloot hem te verlaten in 2010.


Omgangsregeling

Na de scheiding mochten beide ouders de kinderen even vaak zien. De meisjes waren om en om bij de ouders en Schepp had ze al eerder eens meegenomen op een korte vakantie naar het buitenland. In het weekend van 30 januari 2011 was het Matthias beurt om de kinderen bij zich te hebben.  Deze keer bracht hij ze zondagavond echter niet thuis maar liet zijn vrouw via een sms berichtje weten dat hij de meisjes nog een nachtje bij hem wilde houden, en hij zei dat de meisjes hem nog wat langer nodig hadden. Irina Lucidi stemde toe maar was er niet gerust op. 's Nachts kwam haar onrust tot een groter inzicht. Ze besloot om naar het huis van haar ex-man te gaan om te kijken of alles wel in orde was. Ze had de sleutels van het huis en trof in de woning niemand aan.  De meisjes en hun vader waren verdwenen. De moeder vond een brief van haar ex waarin stond dat als Alessia en Livia dood waren dat hij al zijn bezittingen naliet aan zijn broers. Ze besefte dat hij wraak wide nemen op haar en ze werd doodsbang voor waar hij toe in staat zou zijn. Uiteraard alarmeerde ze direct de politie.

 

Sporen

De meisjes zijn sinds 30 januari 2011 spoorloos verdwenen. Ze zijn voor het laatst gezien bij het huis van hun vader, en vermoedelijk ook nog op een veerboot naar Corsica, in bijzijn van hun vader. Of ze de boot ook weer verlaten hebben is niet duidelijk.

  • Er zijn verschillende foto's van Schepp die geld pint
  • In de achterbak van de auto van Schepp is speeksel aangetroffen van een van de kinderen
  • Schepp stuurde zijn ex-vrouw kaarten en brieven, in een van de brieven schreef hij dat hij de meisjes had vermoord. Hij stuurde zijn ex ongeveer 7000,- euro in contanten.

Zwitserland, Frankrijk, Italië

In Zwitserland, Frankrijk en Italië is door politie intensief naar de meisjes gezocht, helaas zonder ooit nog een spoor van hen terug te vinden. De verschillende routes die Matthias Schepp gereden kan hebben in de drie landen, zijn allemaal in kaart gebracht. Men hoopt de meisjes ooit terug te vinden. Levend, hoewel die kans zeer klein is. Het is ook mogelijk dat hij de kinderen op de boot naar Corsica vermoord heeft en ze in het water heeft laten verdwijnen. Niemand weet het.


Tags: alessia schepp, livia schepp, matthias schepp
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-05-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving