aanmeld knop
dot

Hoe vraag je zakgeld verhoging?

papiergeld.jpg
Je komt als tiener zoveel tekort elke maand. Na een hapje eten en leuke dingen voor jezelf kom je toch wel in de problemen. Je hebt geld geleend of er komt een verjaardag aan. Hoe kom je nou aan meer geld?
ComputerComputer

Je zou een baantje kunnen zoeken. Maar op de grote arbeidsmarkt gaat het net zo slecht als voor de jeugd. Je moet oud genoeg zijn of ervaring hebben. Of ze willen besparen. Er is altijd wat. Nou, dan heb je er een argument bij om je zakgeld te verhogen.

 

Meer zakgeld vragen, hoe doe je dat?

Je kan een begroting maken bijvoorbeeld, zo laat je zien dat je met geld om kan gaan. Want je hebt zakgeld eigenlijk alleen maar om met geld te leren omgaan en voor een beetje vrijheid. Hier onder volgen een aantal argumenten waarmee je kan komen voor zakgeldverhoging.

Argumenten voor zakgeldverhoging

  • Ik wil niet afhankelijk zijn, als ik leuke dingen met m’n vriendin/vriendje doe, laat ik hem/haar nooit betalen. Meeste mensen zeggen dat dat wel hoort en het is ook makkelijk, maar ik wil dat niet. Dat noem ik profiteren en ik betaal dus alles zelf. Maar met m'n huidige zakgeld red ik niet want ik heb nog beltegoed, make up, uitjes, fietsonderdelen, cadeautjes en van alles.
  • Vrienden die ik ken krijgen meer als mij. Ik kan dus niet altijd mee als ze iets leuks willen doen.
  • Ik houd geen geld over om te sparen .
  • Ik kom vaak niet uit met mijn zakgeld, want sparen is lastig als ik zoveel moet doen van zo weinig zakgeld. Besteed ik zowat alles en kan ik niets opzij zetten voor de volgende maand. Bijvoorbeeld zoals ik eerder beschreef, zakgeld, make-up, beltegoed, cadeautjes, uitjes, fietsonderdelen, enzovoorts
  • Ik heb heel veel cadeautjes te kopen.
  • Met kerstmis wordt er van mij verwacht om voor iedereen cadeautjes te kopen terwijl ik een te klein budget te besteden heb
  • Speciale dagen, zoals  vakantie of uitjes, dan heb ik veel te weinig te besteden en dan kom ik niet uit met dit bedrag.
  • Alles is zo duur en door de crisis, inflatie en economische zaken is alles stukke duurder geworden.

Meer geld wordt beter besteed?

Nog een belangrijk argument die ik van een vriendin had gehoord: Als ik meer zakgeld krijg, en ik heb een grotere hoeveelheid geld om te besteden, dan geef ik niet alles zo snel uit. Want als je weinig geld hebt geef je het uit aan dingen die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Het is toch niet genoeg om iets groots mee te kopen. Heb je meer geld, dan kan je besluiten goede keuzes te maken, bijvoorbeeld een deel weg sparen, want het is veel om in 1x uit te geven. Dan kan ik dus makkelijker een beetje opzij zetten om te sparen.  En zodra ik meer geld heb, en ik kan rondkomen, heb ik nog een beetje over voor noodgevallen en ook nog een beetje om te sparen.

 

Sparen van je zakgeld

Ik hoop dat dit je helpt, en leer vooral begroten. En als je wat van je zakgeld opzij spaart, ook al lijkt het ver weg voordat je een groter bedrag gepaard hebt, je hebt er uiteindelijk wel wat aan!

 

Tip: je kunt je ouders ook aanbieden om klusjes in huis te doen waar je dan extra geld voor krijgt, zoals bijvoorbeeld stofzuigen of onkruid wieden of ramen lappen.


Tags: Geld, Zakgeld, verhoging, budget, meer zakgeld vragen
Artikel geschreven door: JunsLee.
Publicatie datum: 2013-05-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-10-20 18:08:34  
Klinkt goed allemaal, thanks.Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving