aanmeld knop
dot

Sustainability en duurzaamheid

Duurzaamheid.jpg
Sustainability is duurzaamheid. Het belang van duurzaamheid is tot in alle gelederen doorgedrongen. De aarde raakt uitgeput door de aanwezigheid van mensen. De balans is al jaren zoek. Voor veel natuur is geen plaats meer, mensen verbruiken de aarde zoals parasieten hun gastheer op souperen. Wat kunt u er tegen doen?
ComputerComputer

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Sustainability, een veelgehoorde term als het om duurzaamheid gaat. Duurzaamheid in het dagelijks leven, op het werk, duurzaam ondernemen, rijden, leven... Steeds meer mensen inden het ook daadwerkelijk belangrijk dat ze zuiniger omgaan met energie, uitkijken naar zuinige vormen van groene energie en ook duurzaam ondernemen, wordt steeds belangrijker.

 

Sustainability in het bedrijfsleven

Duurzaam ondernemen, vrijwel elk bedrijf laat zijn gedachten hier over gaan. Er worden steeds vaker naar aanpassingen gezocht en naar duurzaamheid gestreefd. Ook zijnd de regels aangescherpt, zelfs als men niet geïnteresseerd is in Sustainability, krijgt u er op de werkvloer ook mee te maken. Men wil groen werken, men wil bezuinigen, men wil ook winst en groei (door) blijven maken. Kan dat? Jazeker.

 

CO2-doelstellingen

CO2-doelstellingen zijn aangescherpt en de overheid moet daar continu rekening mee houden. Dit is om nog meer problemen in de toekomst te voorkomen. Vergelijk de aarde als een patiënt met een virus, en de aarde heeft niet alleen ademhalingsproblemen, maar ook de bloedbaan vertoont zwakte, en het lichaam van de aarde is behoorlijk van slag. Veel mensen trekken zich het lot van de aarde aan, en van de mensen en dieren die erop wonen en die direct of indirect last hebben van de milieuproblemen die er door ons toedoen zijn ontstaan. Wat kunt u zelf doen?

 • Eet echt minder vlees (minder CO2-uitstoot tot gevolg)
 • gebruik groene energie en begin daar vandaag nog aan (steeds het beste en goedkoopste beoordeeld door onder andere consumentenbond + groen!)
 • Rij zuinig en groener
 • Koop of werk alleen bij bedrijven die duurzaam werken
 • Stap over op zonnepanelen
 • Gebruik ledlampen
 • Gebruik minder energie door minder licht te gebruiken, de kachel niet onnodig te laten loeien, deuren dicht te houden, een trui extra aan te doen, niet langer douchen dan 5 a 7 minuten per keer
 • Gebruik geen plastic tassen meer
 • Verspil minder voedsel, water, energie
 • Gebruik geen producten met micro-plastic (scrub/schuurmiddelen)
 • Stap over op efficiëntere ICT-sytems
 • enzovoorts

Tags: Sustainability, duurzaamheid, duurzaam, bezuinigen, groen, groene energie, groen rijden, energie besparen
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-05-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving