aanmeld knop
dot

Fast & Furious 6, sequel zoveel met een eigen verhaal

auto2.jpg
Iedereen kent het wel, er komt een film uit die een groot succes blijkt. Vervolgens wordt er besloten om een vervolg te maken, denk bijv aan American Pie of recenter The Hang Over. Vaak zijn die vervolgen toch een wat mager aftreksel van het eerste deel. The Fast % the Furious leek ook die kant op te gaan maar deel 4 en 5 gingen toch werkelijk in een hogere versnelling. Nu is deel 6 uit en schakelen we terug of juist nog een tandje hoger?

The Fast & the Furious was een groot (kas)succes.

Wereldwijd bracht de film meer dan 200 miljoen dollar op, bij een productiebudget van 38 miljoen dollar. Iedereen had het over Vin Diesel, Paul Walker, snelle auto's en net dat grijze spannende gebied tussen goed en slecht. Logischerwijs kwam er een vervolg, dit maal zonder Vin Diesel als racebaas Dominic, maar wel met Paul Walker en veel snelle acties en straatraces. Geen slechte film, maar duidelijk een vervolg op zijn grotere broertje. Ook de cijfers lieten dit zien, opbrengst 238 miljoen tegenover de kostprijs van 78 miljoen dollar.

 

Tokyo Drift

Toen gooiden de makers het over een andere boeg, probeerden met name de tieners aan te gaan spreken met een jonge jongen die naar zijn vader in Tokyo wordt gestuurd nadat hij in de VS zijn auto heeft gesloopt bij een gevaarlijke straatrace. Uiteraard ontmoet hij daar een leuk meisje dat voor een andere straatracer bestemd is. Kort gezegd, ze racen tot uiteindelijk het meisje bij de hoofdpersoon kan zijn. Een zelfs voor Deze reeks erg dun, voorspelbaar verhaaltje met geen andere link met de echte Fast & Furious verhalen dan het straatracen. De opbrengsten zijn dan ook mager te noemen met 158 miljoen inkomsten tegenover 85 miljoen uitgaven.

 

4 & 5 een goede inschatting

Op dat moment maakten de schrijvers een naar nu blijkt hele goede inschatting. Ze haalden de originele cast weer helemaal terug, schreven een vervolg verhaallijn op deel 1 en gooiden er nog meer bijna absurde actie-race-scenes in en zetten daarmee The Fast & the Furious reeks op de kaart als een succesvolle sequelreeks. Fast & Furious gaat in de vierde versnelling en Fast Five schakelt door naar de vijfde. Goed voor respectievelijk 280 miljoen en 500 miljoen dollar winst.

 

Sinds donderdag is Fast & Furious 6 uit, haalt dit deel die nog hogere versnelling of is de benzine op?

Na het zien van de film is het antwoord duidelijk. De verhaallijn is zoals gebruikelijk wat dun, de acties verwoestend en surreel maar een geweldig spektakel om naar te kijken. Kijkend naar de races-scenes kan je de motorolie en benzinedampen bijna ruiken. Verbanden uit de eerste films vallen ineens allemaal in elkaar en het verhaal wordt goed afgewikkeld met net die teaser om al weer te wachten op deel 7, welke deze zomer opgenomen gaat worden. De chemie tussen de acteurs, de humor die deze film meer aanwezig lijkt, het familiegevoel en de badguy, het klopt allemaal. Kortom deel 7 heeft na een kleine week al een terechte winst van 110 miljoen achter zijn naar staan. De zesde versnelling van entertainment en vermaak is gevonden en een zevende lijkt onmogelijk maar onmogelijk hoort zo langzamerhand bij the Fast & the Furious-acties en wordt door de fans zeker met smart verwacht.


Tags: Fast & the Furious 6, Tokyo Drift
Artikel geschreven door: moniquegeertsma.
Publicatie datum: 2013-05-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving