aanmeld knop
dot

06 nummer achterhalen?

telefoon.jpg
06 nummer achterhalen? Nummer traceren? Telefoonnummer zoeken? Hoe kom je de naam en het adres te weten van iemands mobiele nummer? Mobiele telefoons of GSM, zijn populairder dan ooit. In gebruik verdringen ze hoogstwaarschijnlijk met gemak de huistelefoon. Vrijwel iedereen wil of heeft tegenwoordig een mobieltje. Maar in tegenstelling tot de huistelefoon, bestaat er geen telefoongids voor mobiele telefoons.
ComputerComputer

In principe is de mobiele telefoon privé, tenzij mensen het nummer en hun naam en adres zelf bekendmaken, bijvoorbeeld door deze gegevens op een website te plaatsen. Maar hoe kom je dan achter de naam en het adres of het mobiele telefoonnummer van een beller? Als je de naam en het adres van een gsm wilt achterhalen, zijn de mogelijkheden daartoe beperkt. Veel mensen geven hun nummer echter spontaan aan anderen.  Er zijn wel een aantal zaken waar je op kunt letten om meer te weten te komen over het telefoonnummer en de eigenaar van een telefoonnummer.

  • Provider: om te weten welke provider iemand gebruikt om te bellen, kijk je naar de eerste vier cijfers van het telefoonnummer. Providers gebruiken vaak dezelfde eerste 4 nummers voor elk telefoonnummer.  Toch klopt dit niet altijd. Bij nummerverhuizing en behoud, nemen mensen namelijk hun mobiele nummer mee naar een andere provider.
  • Via Yournumber of de 06gids kunnen mensen hun telefoonnummer invoeren. Op die manier meldt men zich dan dus vrijwillig aan bij een online mobiele telefoongids. Het voordeel is dat je sneller gevonden wordt als je gevonden wilt worden. Het nadeel is dat je gevonden kunt worden als je dat niet wilt. Een ander nadeel is dat mensen vaak van mobiel nummer veranderen. Waardoor de gegevens op dat soort sites snel verouderen.

Naam en adres gsm achterhalen, waarom?

Waarom willen mensen soms de naam en het adres van iemands gsm achterhalen? Dit hoeft lang niet altijd een al te serieuze reden te hebben. Soms kan het bijvoorbeeld voorkomen dat je de gegevens gewoon kwijt bent en iemand probeert te bereiken via een andere weg dan bellen, bijvoorbeeld omdat er niet wordt opgenomen. Of je zou de persoon die je niet goed kent, misschien gewoon beter willen leren kennen.

 

Lastiggevallen per telefoon?

Vaker echter komt het voor dat mensen deze gegevens willen achterhalen omdat ze zich benadeeld voelen door de beller. Het kan zijn dat er zakelijk iets mis is gegaan maar ook dat iemand lastiggevallen wordt door een beller, waardoor je wilt weten wie jou steeds belt. In dat geval kan je echter beter contact opnemen met je provider. Zij zullen je tips geven om het telefonisch lastigvallen, zal worden gestopt. In eerste instantie zal de provider de beller een waarschuwing sturen. Helpt dit niet dan kan men besluiten de gegevens door te geven. Ook kan je de politie benaderen als je lastig wordt gevallen per telefoon.

 

Waarom doen ze zo moeilijk over privacy bij mobiel bellen?

Het is zo moeilijk om de naam en het adres van een beller te achterhalen omdat men in Nederland nou eenmaal privacywetten heeft om persoonlijke gegevens te beschermen. Ook de persoonlijke gegevens van een lastige beller worden dus beschermd.

 

Lees ook: Sim Only, wat is dat?


Tags: 06 nummer achterhalen, nummer traceren, telefoonnummer zoeken, gsm, mobieltje, privacy, gegevens, lastig gevallen per telefoon
GamesGamesArtikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-07-04
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-10-25 01:01:57  
PerfectReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving