aanmeld knop
dot

Populaire films 2013

Film.jpg
Elk jaar zijn er weer vele top films te bewonderen in de bioscoop en de filmwereld. En zo natuurlijk ook weer in 2013 komen er vele schitterende actie, komedie, drama en vele andere genre films uit. Zo zijn er de laatste tijd weer vele top films uitgekomen die de moeite waard zijn om te zien.

In het jaar 2013 zijn er verschillende soorten films uitgekomen. De meest populaire films van het jaar 2013 zijn zoals Django Unchained, van regisseur Quentin Tarantino, met een imponerende sterrencast. De hoofdrollen worden gespeeld door:

  • Jamie Foxx (Django)
  • Kerry Washington
  • Leonardo Dicaprio

De film speelt zich af in de 19e eeuw en slavenhandel is volop aan de gang in America.

 

Verhaallijn Django Unchained

Django en Broomhilda (Kerry Washington) zijn geliefden van elkaar en hebben hetzelfde lot, ze zijn beiden slaven. Ze worden op een dag uit elkaar gedreven en elk verkocht aan verschillende slavendrijvers. Broomhilda probeert zich zo goed mogelijk aan haar nieuwe leefomstandigheden te wennen maar Django kan zich niet aarden en gaat op zoek naar zijn geliefde. Dit blijkt achteraf moeilijker te zijn dan gedacht, zijn geliefde Broomhilda werkt namelijk op een plantage die wordt gerund door de genadeloze Calvin Candie (Leonardo Dicaprio). Django wordt echter vrijgekocht door een premiejager, die hem gebruikt bij zijn zoektocht naar misdadigers, waar geld aan verdiend wordt als ze dood of levend worden getraceerd. Op den duur worden Django en de premiejager goede vrienden, samen besluiten ze de vrouw van Django vrij te kopen. Dan escaleert de boel. Deze film heeft typische Quintin Tarantino effecten, en voor de liefhebber van de perfecte combinatie van drama, geweld en humor, een echte aanrader.

 

Borgman

Een andere populaire film maar dit keer van Nederlandse bodem is Borgman. Een speelfilm met in de hoofdrol:

  • Jan Bijvoet
  • Hadewych Minis
  • Eva van de Wijdeven

Borgman werd geregisseerd door Alex van Warmerdam. Borgman gaat over het personage Camiel Borgman, die als vreemde arriveert in een villawijk. De komst van Camiel Borgman zorgt voor een aantal zorgmakende gebeurtenissen, rond een arrogant verwaand echtpaar met hun drie kinderen, die ook in de villawijk wonen. Borman werd genomineerd voor De Gouden Palm. Het was sinds 1975 niet meer voorgekomen dat een Nederlandse film genomineerd werd voor De Gouden Palm, die jaarlijks uitgereikt wordt op het filmfestival in Cannes. Helaas is de film Borgman op het filmfestival Cannes buiten de prijzen gevallen en is De Gouden Palm naar een populaire Franse film gegaan genaamd La Vie d'Adele van regisseur Abdellatif Kechiche.

 

Films 2013

Naast de genoemde films komen er uiteraard nog veel andere films uit in 2013 - 2016. Films 2016 is dan ook een populaire zoekterm, om dat veel mensen er graag achter willen komen wat de nieuwste speelfilms zijn.


Tags: films 2013, speelfilms, nieuwste films, Quentin Tarantino, Borgman,
Artikel geschreven door: websitenieuws.
Publicatie datum: 2013-05-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving