aanmeld knop
dot

SARS MERS virus. Verschijnselen en behandeling?

arts3.jpg
MERS is vermoedelijk een variant van SARS. Het MERS virus (Middle East Respiratory Virus) is net als SARS, een coronavirus. Het virus komt uit het Midden-Oosten en heeft in korte tijd al aan tientallen mensen het leven gekost. De WHO (World Health Organisatie) sprak in mei 2013 zijn ongerustheid uit.

Ongeveer de helft van de met MERS besmette personen overleden reeds aan het virus. In 2012 werd het virus voor het eerst gesignaleerd in het Midden-Oosten.Het merendeel van de patiënten kwamen uit Saudi-Arabie, of hadden daar een bezoek gebracht, bijvoorbeeld voor zaken of vakantie. Het virus vertoont sterke overeenkomsten met SARS, wat tien jaar geleden uit Azië kwam, en is daar vermoedelijke en variant van. SARS staat voor: Severe Acute Respiratory Syndrome. Dit wordt vertaald als ernstig acuut ademhalingssyndroom, ten gevolgde van longontsteking. MERS is waarschijnlijk een virus wat is overgebracht van een dier op mensen. Tegen MERS bestaat (nog) geen vaccin.

 

Verschijnselen MERS

MERS heeft in eerste instantie dezelfde verschijnselen als een luchtweginfectie en/of griep, en ontaardt in ernstige gevallen in longontsteking.

  • Koorts
  • hoesten
  • ademhalingsproblemen
  • pijn bij ademen
  • diarree
  • algehele malaise
  • klachten kunnen steeds verder toenemen
  • in ernstige gevallen longontsteking
  • nierfalen

Behandeling

Mensen met MERS worden opgenomen in het ziekenhuis. Longontsteking wordt behandeld met antibiotica. Virale longontsteking kan echter niet behandeld worden met antibiotica. Het virus maakt echter weefsel kapot, waardoor ook bacteriën meer kans hebben om extra problemen te veroorzaken.

 

Besmettelijk?

MERS is besmettelijk maar omdat het virus buiten het lichaam niet erg sterk blijkt, kan de besmettingskans behoorlijk beperkt worden door maatregelen te treffen om besmetting te voorkomen.

 

Dit artikel is met zorg samengesteld. Artikelen op internet kunnen echter onjuistheden bevatten. Bij medische klachten en/of vragen moet u dan ook altijd een arts raadplegen.


Tags: MERS, SARS, verschijnselen, behandeling
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2013-05-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving