aanmeld knop
dot

Tips tegen puistjes

Portretje.jpg
Puistjes, pukkels of acne? Iedereen wil het liefst een gave huid zonder puistjes. Niet iedereen heeft het geluk om zonder puistjes de puberteitsjaren door te komen. Als je last hebt van puistjes of acne, dan weet je vast al hoe ze ontstaan, maar welke tips zijn er zoal tegen puistjes?

Er zijn veel tips tegen puistjes, maar welke helpen echt? Ten eerste zijn er natuurlijk de middelen die je zelf kunt kopen, die helpen tegen puistjes. Bekend zijn bijvoorbeeld onderstaande producten tegen acne en puistjes, maar werken ze echt? Alle onderstaande middelen zijn te verkrijgen via drogisterijen, zoek op de site naar het woord: puistjes

 • Benzac gel: Volgens jongeren op fora helpt dit middel behoorlijk goed tegen puistjes. Het is een gel die je op je huid smeert.
 • Baba de Caracol: Volgens jongeren en (soms ook ouders) op fora zijn de reacties op deze crème positief te noemen. Baba de Caracol wordt ook wel slakkencrème genoemd. Het maakt de huid zachter, strakker, en het heeft een positief effect op de bestrijding van acne. Het wordt ook gebruikt om rimpels minder op te laten vallen.
 • BB Cream: een van de best verkochte producten tegen huidproblemen en voor verjongingseffect. Dit product wordt dus door veel mensen goed ontvangen. Het is met name geschikt tegen pigmentvlekken en oneffenheden van de huid, en acne. Er zijn verschillende soorten BB Cream.
 • Skin 79 BB Cream: als BB Cream
 • Benzoyl-Peroxide: Ook wel Hydrogel genoemd, dit middel wordt erg goed ontvangen. Lees de bijsluiter, en breng het alleen op de probleemplaatsen aan. Verkrijgbaar bij: Dr. Online.
 • Tea Tree Oil: De reacties op dit middel zijn niet super enthousiast. Veel mensen merken weinig verschil, een enkeling meent er wel baat bij te hebben.
 • Clearasil: Dit is al een middel wat lang bestaat, het is een middel wat de huid reinigt. Eigenlijk bestrijdt het dus geen puistjes. Door de huid op een vrij agressieve manier te reinigen, beloven de makers van dit middel dat er minder puistjes zullen bijkomen. De meningen zijn hier over verdeeld. De een beweert dat het wel helpt en de ander zegt dat er juist meer puistjes bij zijn gekomen.
 • Eginaforce: Dit is een homeopathisch middel tegen acne, bijvoorbeeld de crème. Ik heb over de werking tegen acne geen positieve en geen negatieve ervaringen kunnen vinden. Echinaforce  wordt ook voor andere kwalen gebruikt.
 • Eucerin onzuivere huid: Dit is meer een middel tegen pigmentvlekken en verkleuringen in de huid. Volgens onderzoek blijkt het daar redelijk tegen te werken, vooral na enkele weken gebruik.
 • Skin2Moro: de ervaringen met dit middel zijn twijfelachtig. Ik heb er nauwelijks positieve ervaringen over kunnen vinden. Ook geen uitgesproken negatieve ervaringen, maar meer dat mensen het te lang vonden duren voordat ze effect zagen en daardoor werd het middel te duur om steeds weer nieuw te kopen.

Puistjes voorkomen

Om puistjes te voorkomen zijn er wel een aantal tips te geven die effect hebben. Niet altijd even makkelijk, maar wel de moeite waard om op te volgen.

 • Knijp bestaande puistjes niet uit, maar laat puistjes met rust. Je hebt dan minder kans om meer puistjes te krijgen, en ook krijg je littekens van het knijpen in je huid, waardoor de puistjes ontstoken raken
 • Gebruik geen middelen die je huid uitdrogen, zoals middelen die alcohol bevatten. Door het uitdrogen van je huid lijkt het even effect te hebben maar daarna krijg je vaak juist meer puistjes
 • Was je gezicht met lauw water, onder zeep
 • Dep je huid droog met een schone handdoek. Je kunt je gezicht insmeren met een verzachtende olie zonder parfums, zoals jojoba-olie
 • Drink regelmatig helder water en eet verse groenten en fruit. Ook ongepaneerde vis en mager vlees is prima. Liever geen varkensvlees en schapenvlees, dat soort vlees is veel te vettig. Kies voor volkorenbrood. Vermijd ook chocola, te veel koolhydraten en frituur. Let op je huid na eten, je kunt dan zelf ontdekken wat bij jou puistjes uitlokt en wat niet
 • Kleding wassen op 60 graden, ook beddengoed en petjes en dergelijke regelmatig wassen
 • Beperk je shampoo gebruik. Shampoo en andere douchesoap kunnen puistjes veroorzaken.
 • Make-up, helaas is make-up op je wangen en voorhoofd en kin, etc, erg slecht voor je poriën, die verstoppen erdoor en daardoor kan je meer puistjes krijgen.
 • Stress kan puistjes veroorzaken. Probeer stress te mijden en probeer zo gezond mogelijk te leven.
 • Sporten is goed voor je lichaam en goed voor de doorbloeding van je huid.

Tags: Benzac puistjes, acne, BB Cream, Baba de Caracol, tips
Artikel geschreven door: Morris.
Publicatie datum: 2013-06-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving