aanmeld knop
dot

Puisten Voorkomen?

meisje.jpg
Puisten, puistjes, acne, hoe je het ook mag noemen. Je puisten bestrijden, dat is wat je wilt..., en terecht. Makkelijk voor anderen om te zeggen dat het maar tijdelijk is en dat het slechts een fase is waar je doorheen moet. Feit is dat je die fase zo kort mogelijk wil maken. Dit gaan we hier bespreken.

Hoe ontstaan puisten?

Voor we bespreken over hoe we puisten voorkomen is het misschien toch eens interessant om te schetsen waar de acne vandaan komt. Tijdens de puberteit verandert je lichaam in sneltempo, zowel bij meisjes, als bij jongens (beharing, lichaamsbouw,..) . Dit gebeurt door de hormonen die op gang worden gebracht om je te laten uitgroeien tot een volwassene. De puberteit duurt doorgaans 6 à 7 jaar. Je wordt (vaak) rebelser, voelt je misschien soms wat onzeker… maar dit varieert van persoon tot persoon.

 

Puistjes in de puberteit

Zo is dat ook in het geval van puistjes, de ene jongere heeft er meer last van dan de andere…Hormonen zorgen ervoor dat er meer talg door de talgklieren wordt aangemaakt. Meer als nodig. Talg is een natuurlijke olie die onze huid beschermt tegen uitdroging en onze huid zacht en soepel houdt. Maar, wanneer er teveel talg wordt aangemaakt wordt onze huid natuurlijk vetter. De olie hoopt zich op, samen met dode huidcelletjes en op die manier gaan de poriën verstoppen en krijg je uiteindelijk… puistjes!

 

Minder chocolade en vetstoffen?

Het is absoluut niet bewezen dat we puisten voorkomen door het minder eten van chocolade, hamburgers met teveel mayonaise, enzovoort … Het is natuurlijk wel gezonder om hiermee niet te overdrijven, dat staat vast. Eet dagelijks wat stukken fruit met vitamine C, (appelsienen, kiwi, pompelmoes) om je lichaam en huid sterker te maken.

 

Was je haren en gezicht

Tweemaal daags je gezicht reinigen met een niet alcoholische natuurlijke lotion is echt wel een must. Doe dit dus 's morgens en 's avonds. De haren wassen doe je 's avonds omdat er nu eenmaal vuil in terecht komt en dit mag niet op je hoofdkussen terecht komen. Dit omdat vuil natuurlijk niet bevorderlijk is om puisten te voorkomen.

 

Drink voldoende water

Water voert namelijk de schadelijke stoffen af via de natuurlijke weg. Dit is echt ontzettend belangrijk! Het wordt veelvuldig gezegd en aangeprezen om te doen, maar de raad wordt nog te weinig opgevolgd. Of mensen beginnen vol goede voornemens maar na 2 dagen zijn ze het opnieuw vergeten. Maak er echt een gewoonte van om dagelijks 2 liter water te drinken. Plaats de fles water op een bepaalde plaats waar je veel langskomt.

 

Respect voor je huid

En dan een cruciaal punt bij het puisten voorkomen of genezen. Alstublieft draag zorg voor je grootste orgaan, de huid. We hebben reeds gesproken over een natuurlijke reiniger. Daarnaast is het noodzakelijk om de huid te hydrateren en te voeden met natuurlijke producten. Stel dit niet uit,


Tags: puisten voorkomen
Artikel geschreven door: Lieven.
Publicatie datum: 2013-06-08
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving