aanmeld knop
dot

Ik wil graag zelf mijn haar kleuren, maar hoe pak ik dit aan?

logo-tekst.jpeg
Ik wil zelf mijn haar gaan kleuren, maar hoe ga ik dit doen? Hoe pak ik dit aan en waar moet ik beginnen? En wat is de volgorde ervan? Wij vragen een kleurexpert om advies.
GezondheidGezondheid

Ik wil mijn haar verven, waar moet ik eerst rekening mee houden?

Als je zelf je haar wilt kleuren, is de manier waarop je kleurt altijd hetzelfde, maakt niet uit welke kleur je opbrengt. Mocht je nog nooit je haar gekleurd hebben, doe altijd eerst een allergietest. Dit staat op de verpakking beschreven. Als je gaat verven, moet dit altijd op ongewassen haar. Omdat je met verf met waterstofperoxide werkt, is het fijner dat je hoofdhuid een beetje vettig is. Dit beschermt tegen het jeuken en het branderige gevoel op de hoofdhuid. Als je het eerst gaat verven, haal je namelijk dit vettige laagje ter bescherming er af. Een uitwasbare kleur zoals een kleurspoeling, dit moet wel op schoon haar, zodat het beter aan je haar hecht.

 

En dan, hoe ga ik dan beginnen?

Trek eerst handschoenen aan en zet al je benodigdheden klaar, zoals je verf en een kam. Maak dan eerst een middenscheiding op het hoofd en trek deze helemaal door naar het kuiltje achter in je nek. Maak vervolgens een scheiding van het ene oor naar het andere oor, nu heb je een ‘kruisdeling.' Je begint aan de achterkant van je hoofd.


Je hebt nu 4 vakken. Je begint altijd aan de achterkant van het hoofd met inzetten, deze 2 vakken zet je dus als eerste in. Dit doe je omdat de achterkant van je hoofd het koudste gedeelte van je hoofd is. Heb je de achterste 2 vakken ingezet, zet dan aan de voorkant de 2 vakken in. Op het moment dat je klaar bent met het laatste stukje, dan pas gaat je inwerktijd van de kleur in. De inwerktijd is per kleur verschillend, meestal is het 25 á 30 minuten, dit staat op de verpakking aangegeven. Nu zit natuurlijk het achterste gedeelte op het hoofd langer in de verf, maar na 30 minuten is de kleur uitgewerkt dus dan doet de kleur niets meer.  Na het aflopen van de inwerktijd was je het haar 2 keer door met een shampoo voor gekleurd haar, en doe een nabehandeling in je haar zoals een haarmasker.

 

Kleurspoeling

Een kleurspoeling kun je op dezelfde manier inzetten. Alleen is vaak de spoeling dunner dan een verf, dus dit drupt gauwer. De inwerktijd bij een kleurspoeling is vaak korter dan bij een verf. Kijk hiervoor dus op de verpakking. En haal altijd meteen na het inzetten met een tissue of een watje de overtollige verf van je hoofdhuid af. Zo krijg je dit het beste eraf, na een halfuur inwerktijd krijg je dit er nauwelijks meer af.

 

Niet te vroeg uitwassen

Was nooit je verf te vroeg uit het haar omdat het ‘raar’ oogt. De meeste kleuren geven pas de laatste 5 minuten van de inwerktijd de meeste kleur af. Dus laat het altijd de volledige tijd de kleur inwerken. Haal je het er te vroeg uit, dan kan een goudblonde tint ineens oranje uitpakken.

 

Kan je zelf leren kappen? 

Wat is het verschil tussen een kleurspoeling en verf?

Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?

Haargroei bevorderen, tips!
Haar blonderen, wel of niet?


Tags: zelf haar kleuren, zelf haar verven, hoe kleur ik zelf haar, hoe verf ik zelf haar, hoe moet ik haar verven
Artikel geschreven door: Banaantje.
Publicatie datum: 2012-09-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-04-09 23:13:53  
Ik heb blond haat wil graag me punten bruin doen Tips voor verkomen groen of oranje haar Gr JenniferReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving