aanmeld knop
dot

Sneeuwpop maken. Het officiele stappenplan voor het maken van een sneeuwman

sneeuwpop.jpg
Sneeuwman maken, hoe doe je dat? Wat heb je nodig om een sneeuwpop te maken? Als eerste natuurlijk sneeuw. Maar niet elke sneeuw is geschikt. Met name de sneeuw die net niet dooit, is geschikt. Paksneeuw. De sneeuw is koud genoeg om te blijven maar de temperatuur is zacht genoeg om de sneeuw te vormen.

Als de sneeuw goed is om een sneeuwpop te maken kan je dat controleren door een sneeuwbal te maken, is deze makkelijk te vormen, dan is de sneeuw samenstelling misschien precies goed voor het maken van de perfecte sneeuwpop. Rol de sneeuwbal door een laag schone sneeuw om het te testen. Als de bal snel groter wordt omdat er sneeuw aan vast blijft kleven, dan is de sneeuw erg geschikt voor het maken van een sneeuwman. Ben je meer van de sneeuwballen en sneeuwfiguren? Kijk dan eens rond bij het Sneeuwspeelgoed.

 

Wat heb je nodig voor het maken van een sneeuwpop?

  • een oude hoed
  • een winterwortel
  • een oude sjaal
  • stukjes houtskool of iets anders waarmee je knopen, ogen en een mond kunt maken
  • een oude bezem of een tak met bezemtakjes aan de bovenkant

 

Sneeuwpop maken, stap 1

Rol de sneeuwbal door schone stukken sneeuw heen, zodat de sneeuwbal groter en groter wordt. Je zal uiteindelijk drie sneeuwballen rollen voor de traditionele sneeuwpop, en de eerste wordt het grootste.  Je bepaalt zelf hoe groot je sneeuwman worden moet, maar als er niet zoveel sneeuw ligt kan je het beste tevreden zijn met een klein model. Als je de sneeuwbal door de sneeuw rolt let dan goed op dat je niet door stukken sneeuw rolt waar de kans groot is dat er hondendrollen onder de sneeuw liggen, want je krijgt dan een sneeuwpop die naar poep ruikt. Haha. Geen pretje maar wel de realiteit. Ook op boomrijke plaatsen waar veel blad kan liggen, krijg je dorre bladeren in je sneeuwbal. Probeer ook dat te voorkomen. Een dikke laag paksneeuw, op plaatsen waar geen honden poepen en waar geen herfstbladeren liggen te rotten, is dus de beste plek voor het maken van een kraakhelder witte sneeuwman.

 

Stap 2

Zet de grootste sneeuwbal vast op de plek waar je hem hebben wilt. Dat kan op een grasveld zijn of op de stoep van je huis, of in de tuin. Zet de sneeuwbal vast door wat sneeuw aan de onderkant onder de bal te duwen, zodat hij niet gemakkelijk meer omrolt. Als de sneeuwbal groot genoeg is zal hij vanzelf blijven liggen en door het gewicht niet zo snel meer omrollen. Maak nog een bal, wat kleiner dan de eerste, en til die op de eerste bal. Zet deze bal vast met sneeuw. Maak nog een bal, dit wordt het hoofd. Op het bovenlichaam van de sneeuwman kan je armen vormen, door twee sneeuw-bobbels aan de zijkanten te maken.

 

Afwerking

  • Duw de winterwortel op de plaats waar de neus van de sneeuwman moet zitten
  • Vorm met kleine stukjes het houtskool ogen, een lachende mond, knopen op het lichaam van de sneeuwman.
  • Zet de hoed op meneer sneeuwman
  • Doe de sjaal om zijn nek en knoop losjes vast
  • Steek desnoods een bezem door een van de armen, met de takkenbos omhoog

Tags: sneeuwpop bouwen, sneeuwman, hoe maak je een sneeuwpop, sneeuwbal, sneeuwspeelgoed

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-12-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving