aanmeld knop
dot

Stoppen met blowen: hoe doe je dat?

Cannabis.jpg
Rond blowen hangt over het algemeen een sfeer van ontspanning. Gebruikers zeggen na het roken van een joint meer open-minded en creatiever te zijn. Men kan echter al snel te veel en uiteindelijk zelfs dagelijks gaan blowen. De voordelen die het blowen kan bieden (meer inspiratie, creatiever) wegen dan niet meer op tegen de nadelen.

Nadelen zoals de hoge kosten, verminderde motivatie en niet kunnen slapen zonder joint, en verslaving. Wanneer blowen een gewoonte wordt, dan is al dan niet tijdelijk stoppen met blowen geen verkeerde gedachte om het gebruik in te dammen. Lange tijd werd geloofd dat blowen niet echt heel verslavend was. Maar daar zijn onderzoekers tegenwoordig toch wel op terug gekomen. De THC-waarde in wiet is de laatste decennia flink gestegen waardoor het een sterker product is geworden. Blowen is daardoor erg verslavend.

 

Stoppen met blowen: last van afkickverschijnselen

Als je eenmaal verslaafd bent aan blowen is het moeilijk om met blowen te stoppen. Het lichaam zal in het begin protesteren in de vorm van afkickverschijnselen. Dit is logisch. Het lichaam was immers gewend aan het wietgebruik en wanneer er plotseling wordt gestopt gaat het zich aanpassen aan deze nieuwe situatie. De geestelijke verslaving is echter het sterkste en veel moeilijker te overwinnen. U kunt zich in het begin onrustig voelen en moeite hebben met slapen. Soms slaapt men helemaal niet of heeft men levendige dromen of nachtmerries. Verstokte verslaafden kunnen continu slaapproblemen en een sterk terugverlangen naar blowen ervaren, waardoor terugval veel voorkomt.
 

Stoppen met blowen: hoe doe je dat?

Het stoppen met blowen is iets dat u niet te licht moet nemen. Zie het blowen als meer dan alleen een gewoonte: besef dat het als een serieuze verslaving moet worden beschouwd. Alleen dan kunt u een serieuze stoppoging wagen. Hulp is aan te raden als het niet lukt.
 
Omdat u na het stoppen de eerste dagen chagrijnig kunt zijn en de kans groot is dat u slecht slaapt, kan het geen kwaad om ook echt de tijd te nemen voor het stoppen. Stoppen met blowen werkt het best wanneer u weinig aan uw hoofd heeft. Het is niet overdreven om een paar verlofdagen op te nemen als dit de kans op geslaagd stoppen met blowen vergroot.
 

Minder blowen?

Geloof niet in minderen. Wanneer u mindert bent u nog steeds regelmatig aan het blowen. Meer blowen dan u zich eigenlijk had voorgenomen typeert het verslavingspatroon. U blowt immers toch alweer, en een jointje meer maakt dan voor uw gevoel minder uit. De beste manier om te stoppen is om daadwerkelijk ineens te stoppen. Ook wanneer u minder wilt blowen (dus niet helemaal wilt stoppen) lukt het beter wanneer u eerst een paar weken niet heeft geblowd. Zo raakt u immers uit het oude ritme, waarin u te veel blowde. De ervaring leert echter dat mensen die minder blowen, na een tijdje toch weer geheel in het oude patroon van veel blowen, terugvallen. 
 
Notitie redactie artikelwebsite: Bovenstaand artikel vinden wij persoonlijk niet geheel conform de realiteit. Blowen is gewoon verslavend en met een verslaving kan men maar beter stoppen. Minderen is voor verslaafden eigenlijk helemaal geen optie. Langdurig en regelmatig roken van cannabis veroorzaakt beschadigen aan de luchtwegen, geeft zelfs een grotere kans op kanker dan bij tabak roken, heeft longaandoeningen zoals longemfyseem en astma tot gevolg, en de kans op kanker algemeen is groter voor blowers. Het korte termijn geheugen kan worden aangetast.
 

Tags: stoppen met blowen, gevaren blowen, cannabis verslaving
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2013-07-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-07-04 15:29:25  
Test 123, test xxxReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving