Tuin

Een tuin is eigenlijk niet meer dan een begrensd stuk grond waarop planten en gewassen geplant of verbouwt worden. Dit kan beroepsmatig voor bijvoorbeeld de teelt van groente en bloemen. Maar bij een tuin zullen de meesten toch denken aan het stuk grond dat bij een huis hoort. 

Bekijk ook eens:
Categorieƫn

Achtertuin

Veel mensen hebben het geluk te beschikken over een eigen tuin. Een voortuin is vaak vooral decoratief van aard, waar de achtertuin omheind is en gebruikt wordt voor ontspanning. Lekker gebarbecuen, zwemmen in een zembadje of zonnen voor een mooi kleurtje, bij goed weer wordt een tuin eigenlijk een verlengde van je huiskamer. Maar een tuin kan ook een functie hebben. In veel tuinen is een tuinhuisje te vinden, welke gebruikt kan worden voor het opbergen van greedschap of fietsen. Of een moestuin met een plantenkas voor het kweken van je eigen groente en fruit. 

Een landschapsarchitect en hovenier kunnen een tuin precies ontwerpen en aanleggen zoals jij dat wil. Voor tuinen zijn er verschillende soorten stijlen. Een Franse tuin kenmerkt zich door strakke hagen en patronen met symmetrie. In een Engelse tuin wordt de natuur meer zijn gang gelaten, en hier ontbreekt juist elke symmetrie.