Sport

Het verschijnsel sport vind zijn oorsprong al in de klassieke oudheid toen de grieken al olympische spelen organiseerde. Niet gek dus dat iedereen wel weet wat er met sport bedoeld wordt. Toch is het soms lastig om er een duidelijk definitie aan te geven omdat het steeds meer activiteiten moet omvatten die als sport ervaren worden. Het kan daarom het beste omschreven worden als lichamelijke beweging waarbij gebruik gemaakt wordt van kracht, snelheid, behendigheid of denkvermogen. Sport kan dus een fysieke krachtmeting of een fysiek spel zijn. Maar tegenwoordig zijn lang niet alle sporten fysiek, ook sommige denkspellen en e-sports horen erbij. Wel moet sport gespeeld kunnen worden op reglementaire wijze aan de hand van een aantal vastgelegde regels die bij alle deelnemers bekend zijn. Vaak zit er een competitie aspect aan sport maar het kan ook enkel recreatief beoefend worden.

Subcategoriƫn
Bekijk ook eens:
Categorieƫn

Soorten sport

Er zijn inmiddels dus ontzettend veel verschillende soorten sport. Balsporten zijn nog steeds een van de populairste soorten sport. Hieronder vallen eigenlijk alle sporten die je met een bal speelt. Meestal proberen twee personen of teams meer punten te scoren dan de tegenpartij. Bij de meeste balsporten doe je dit door de bal in het doel van de tegenstander te werken. De bekendste balsport is nog steeds voetbal. Maar ook basketbal, hockey en tennis zijn ontzettend populair. 

Fitness is gericht op het verbeteren van de conditie en krachttraining. Meestal wordt dit bedreven in een sportschool met behulp van fitnessapparaten. Maar fitnessen kan ook prima thuis, dan dient vooral je eigen lichaam als weerstand tijdens een oefening. En met een aantal extra attributen zoals een stoel, fitness elastiek en yoga bal kun je genoeg oefeningen doen.