Energie

Energie, ook wel stroom genoemd, is een alomvattend begrip dat wordt gebruikt om de vermogenscapaciteit van systemen te beschrijven. Het is een belangrijke factor in veel aspecten van het dagelijks leven, inclusief verwarming, airconditioning en verlichting.

Stroom wordt geproduceerd door verschillende energiebronnen. Verschillende soorten energie kunnen worden omgezet in elektriciteit, zoals kernenergie, zonnepanelen of waterkracht. Energie kan ook worden opgeslagen in batterijen en dan als stroom worden gebruikt.

Bekijk ook eens:
Categorieƫn

Groene energie

Groene energie, ook wel duurzame energie of hernieuwbare energie genoemd, is een schone en onuitputtelijke bron van energie die de omgeving niet vervuilt. Het betekent dat het gebruik ervan geen negatieve gevolgen heeft voor het milieu. Er zijn verschillende soorten groene energie, waaronder zonnepanelen, windenergie en biomassa-energie.

Het voordeel van deze technologieën is dat ze geen schadelijke uitstoot produceren als gevolg van hun gebruik. Groene energie is ook relatief betaalbaar en vrijwel onuitputtelijk, wat betekent dat het een duurzame bron van energie kan zijn.