aanmeld knop
dot

Stoppen met roken. Omgaan met lastige momenten

roken2.jpg
Dat stoppen met roken niet gemakkelijk is, dat weten veel mensen. bij het stoppen met roken moet u besluitvaardig te werk gaan en u daaraan houden. U zult lastige momenten krijgen waarbij de trek naar een sigaret het grootst is, maar ook op dat moment is het een kwestie van volhouden.

Naarmate u volhoudt om niet te roken zullen de lastige momenten steeds minder lastig worden. U bent in het begin nog gewend om te roken op deze momenten, maar hoe lang u dit niet meer doet, hoe meer uw lichaam gewend raakt aan het niet roken.

 

Tip 1: Ga sporten

Sporten heeft in eerste instantie een positief effect op uw lichaamshuishouding. Dit betekent onder andere dat het uw weerstand verhoogt. Door het roken en een eventueel gebrek aan vitaminen als gevolg door het roken, heeft u mogelijk jarenlang een slechte weerstand gehad. Door te sporten kunt u dit verbeteren.

 

Daarnaast heeft sporten een positief effect voor de geest. Door te sporten wordt er dopamine aangemaakt in uw hersenen. Dit is de neurotransmitter die staat voor plezier. U zult over het algemeen lekkerder in uw vel zitten, wat u zal helpen om van de sigaretten af te blijven.

 

Tip 2: Eet gezond

Wanneer u stopt met roken begint uw lichaam aan een grote schoonmaak. U kunt dit schoonmaakproces versnellen door eens goed te kijken naar uw voeding en hier en daar te zorgen voor gezonder eten. Wanneer u gezond eet dan motiveert dat ook weer om geen ongezonde dingen te doen. Hierdoor zal het iets gemakkelijker zijn om u te houden aan het niet roken.

 

Tip 3: Acupunctuur

Acupunctuur is een oude Chinese gezondheidsleer waarbij wordt gesteld dat verschillende punten op het lichaam verbonden zijn met bepaalde emoties en gewoonten. Acupunctuur bij stoppen met roken is iets waar regelmatig goede verhalen over te lezen zijn. Er wordt gewerkt met naaldjes die op een punt worden gedrukt. Zo kunnen slechte emoties of slechte gewoonten worden weggewerkt.

 

Tip 4: Geef uw geld aan een goede vriend…

Voor deze tip moet u uw vriend wel heel goed kennen. Geef uw vriend vijfhonderd euro. Voor elke week dat u niet heeft gerookt krijgt u vijftig euro terug. Steekt u een sigaret op, dan mag uw vriend de rest van het geld houden. Toch goed voor tien weken niet roken wanneer u de vijfhonderd euro terug wilt.


Tags: stoppen met roken, acupuntuur
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2014-01-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving