aanmeld knop
dot

Welke paranormale verschijnselen zijn er zoal?

vredesduif.jpg
We kennen allemaal wel iemand die interesse heeft voor het bovennatuurlijke. Voor veel op bezit ingestelde mensen is dat meer iets voor verre oorden met andere tradities. Maar ook in het Westen groeit de belangstelling voor het paranormale.

In de praktijk zijn er verschillende paranormale verschijnselen die bij veel mensen de interesse wekken. De bekendste verschijnselen zijn±

  • telekinese
  • telepathie
  • channeling

Media

Ook besteden de media regelmatig aandacht aan paranormale verschijnselen. Maar ook het bestaan van buitenaards leven en UFO's winnen bij steeds meer mensen de interesse.


Wat is channeling?

Channeling houdt in dat men door middel van gedachten kan communiceren met een overledene. Als techniek wordt het vooral door paranormale mediums gebruikt. Zij helpen daarmee mensen contact te leggen met een dierbare. Bekende mediums die via channeling zeggen te werken zijn Char Margolis en Jomanda.


Glaasje draaien?

Helaas zijn er mensen die zelf contact met een overledene proberen te leggen middels glaasje draaien. Hiervoor wordt het "ouijabord" gebruikt. Dit is een bord waarop de letters A t/m Z en de cijfers 0 t/m 9 staan afgebeeld. Men legt de vinger op een glas dat ondersteboven op het bord staat en zegt dat men contact wil met het hiernamaals. Bij succesvol glaasje draaien kan de overledene nu via de armen van de personen die hun vinger op het glas hebben gelegd, het glas verplaatsen naar de letters en cijfers. Door deze achter elkaar te lezen kan men de antwoorden vormen van de overledene.


EVP of bandstemmen

Men zegt dat er ook contact met het hiernamaals via elektronische apparatuur kan plaatsvinden. Dit verschijnsel wordt bandstemmen of EVP genoemd. Wellicht is contact met een dierbare door middel EVP iets voor u. Hiervoor kunt u bij verschillende zogeheten 'bandstemopnemers' terecht.


Telepathie

Een bekend fenomeen is telepathie. Hierbij vangt de ene persoon de gedachten van de andere persoon op. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u moet denken aan een oud klasgenoot die u nooit meer heeft gezien. Opeens komt u een week later deze persoon tegen. Het is mogelijk dat er sprake is geweest van uitwisseling van gedachten. Bij psychokinese of telekinese verplaatst men een vorm met de gedachtekracht.


Is het echt?

Lang niet iedereen is overtuigd van het bestaan van paranormale vermogens. De verschijnselen zijn zeldzaam. Dat het zo zeldzaam is (vinden de sceptici) toont aan dat er op dat moment net sprake was van toeval. Wanneer het echt zou gaan om paranormale verschijnselen zouden ze juist veel vaker optreden. Daarop zeggen mensen uit de paranormale wereld echter weer dat men de verschijnselen niet gemakkelijk op commando kan oproepen. Het moet ze als het ware toekomen.


Tags: evp, bandstemmen, paranormaal, paranormale verschijnselen
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2014-02-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving