aanmeld knop
dot

Wat doet de hypotheekadviseur?

dreamshuisfree_7628577.jpg
Een persoon waarmee u gedurende het hele traject van hypotheek aanvragen te maken krijgt, is de hypotheekadviseur. Dit is iemand die op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving op het gebied van hypotheken. Wat kan een hypotheekadviseur voor u betekenen?
ComputerComputer

Permanente scholing

Jaarlijks moet de hypotheekadviseur ook naar school om de benodigde certificering te blijven behouden. Anders mag hij geen hypotheekadvies meer geven. Dit wordt ook wel permanente scholing of permanente educatie genoemd.

 

Hypotheekadvieskosten

Geruime tijd mochten hypotheekadviseurs verdienen op basis van een provisie. Dit ging dan om een klein percentage van het hypotheekbedrag. Middels regelgeving is dit echter verboden. Hypotheekadviseurs hadden er op die manier immers belang bij om een zo hoog mogelijke hypotheek aan te bieden. Tegenwoordig werken hypotheekadviseurs daarom op basis van een uurtarief.

 

De onafhankelijke hypotheekadviseur

Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan bij verschillende geldverstrekkers een voor u geschikte hypotheekaanbieding zoeken. Zo bent u niet gebonden aan uw eigen bank en kan er echt naar een hypotheek worden gezocht die precies aansluit bij uw wensen.

 

De hypotheekofferte

Wanneer u een geschikte hypotheek op het oog heeft, helpt de hypotheekadviseur u ook met het aanvragen van een hypotheekofferte. Deze bevat de voorwaarden. U moet de hypotheekofferte ondertekend terugsturen wanneer u met deze voorwaarden akkoord gaat. Meestal moet u ook bewijsstukken meesturen, zoals een kopie van uw salarisstroken en van de polisbladen van de benodigde verzekeringen. Ook zullen meestal een werkgeversverklaring en eventueel een intentieverklaring van de werkgever moeten worden meegestuurd.

 

De hypotheekakte ondertekenen bij de notaris

Als de documenten door de geldverstrekker akkoord zijn bevonden, kunt u de hypotheekakte tekenen bij de notaris. Hiermee is de hypotheek officieel afgesloten. Houdt u er rekening mee dat hiermee notariskosten gepaard gaan.

 

De hypotheekadviseur speelt een centrale rol

Gedurende het gehele proces speelt de hypotheekadviseur een centrale rol. Omdat er regelmatig veranderingen zijn in de wetgeving op het gebied van hypotheken, moet een hypotheekadviseur goed op te hoogte zijn. Zodat u altijd het beste advies kunt krijgen.


Tags: hypotheekadviseur, hypotheekofferte, hypotheekakte
Artikel geschreven door: Raymond.
Publicatie datum: 2014-02-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving