aanmeld knop
dot

Remove ASK toolbar

Internet.jpg
ASK toolbar verwijderen? Het kan behoorlijk irritant zijn als er ineens een toolbar op je computer blijkt te staan, een toolbar waar je niet om gevraagd hebt. Toolbars zijn vaak moeilijk te verwijderen. Hoe kom je er vanaf en hoe voorkom je dat je er weer een op je computer krijgt geïnstalleerd?
GamesGames

Toolbars, zoals de ASK Toolbar, worden vaak ongemerkt op je comoyter geinstaleerd, bijvoorbeeld als je een gratis software programma installeert waar een toolbar bij in blijkt te zitten. Berucht voor installatie van dergelijke toolbars/werkbalk zijn:

  • shareware
  • freeware

ASK toolbar, wat zijn de gevolgen?

Als je een ongewenste toolbar op je computer hebt staan neemt deze meestal meteen je favoriete startpagina over. Ook kan je last hebben van ongewenste reclames. Heel irritant, want als je bijvoorbeeld Google zoekmachine als favoriete startpagina hebt ingesteld, is het natuurlijk heel vervelend als je ineens bij AVG of ASK zoekmachines terechtkomt. ASK.com is een add-on. Je kunt er wel vanaf komen, hoewel dat meestal lastig gemaakt wordt. Ga als volgt te werk:

 

ASK verwijderen, toolbar, zoekmachine verwijderen

Een snelle en makkelijke manier is je computer terugzetten naar een ouder herstelpunt. Kies dan voor Windows Systeemherstel en kies een geschikt herstelpunt. Als je geen gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, ga dan als volgt te werk:

  • sluit alle browsers af
  • ga naar configuratiescherm> software
  • zoek: ASK. com en > verwijderen

Met een programma als Ccleaner (geavanceerde modus) kan je de computer nog na vegen om restanten van de software op te sporen. Daarna computer opnieuw opstarten.

 

Browser instellingen herstellen

  • Firefox: extra > opties > algemeen > (Stel je juiste zoekmachine in bij zoekmachines beheren) en verwidjeren eventueel nog icoontjes van ASK > stel favoriete browser als standaardbrowser in
  • Google Chrome: Kies voor Google Chrome aanpassen en beheren > basiinstellingen : vervang ask.com voor de Google zoekmachine. (aanrader!)

Hopelijk ben je nu verlost van ASK of andere insluipers.

 

Hoe voorkom je besmetting met ASK.com?

Er zijn vel zoekmachines die willen concurreren met Google. Via sluipweggetjes komen ze op je computer terecht, veelal door zich te verstoppen in gratis software zoals bijvoorbeeld gratis virusscanners AVG (geeft een heel irritante AVG zoekbalk) en FormatFactory 2.80 geeft je een besmetting met de ASK zoekbalk. Tijdens de installatie mag je kiezen of je die extra functies installeert maar ook al vink je ze af krijg je ze er toch ongewenst bij. Het is dan ook het beste om dat soort gratis software niet te gebruiken. VOordat je gratis software wilt installeren, lees er dan eerst iets over op internet, om er achter te komen welke ongewenste gasten je er gratis bij krijgt.


Tags: ASK.com verwidjeren, remove, removal, verwidjer ask zoekbalk, zoekmachine, AVG
Bronnen: youtube, infonu, computertotaal.nl
ComputerComputerArtikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2013-01-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2013-04-29 10:40:31  
Ik raak ask.com niet kwijt, het is een heel hardnekkig en opdringerig programma. Het voegt niets toe, behalve ergernis. Ik kom er niet vanaf. Alle suggesties geprobeerd, maar de schoften blijven binnendringen. Wat te doen, behalve juridische stappen?Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving