Gebarentaal voor dove katten

Het gebruik van gebarentaal door dove katten is een interessant fenomeen dat steeds populairder wordt. Hoewel er geen algemene standaard voor de gebaren bestaat, zijn veel woorden in wezen universeel, zoals knipperen om "nee" te zeggen en een hoofd schudden om "ja" te zeggen. Ook kunnen veel mensen de betekenis van andere gebaren herkennen, waardoor ze in staat zijn om communicatie met hun katten te hebben.

Gebarentaal is een unieke manier voor mensen om met hun katten te communiceren en kan een diepere band creëren tussen mens en dier. Ook kunnen de gebaren helpen bij het oplossen van problemen, zoals bijvoorbeeld als een kat bang is voor iets of ongewenst gedrag vertoont.

Gebarentaal voor dove katten

Katten leren snel

Het lijkt erop dat de meeste katten gebarentaal snel oppikken en het gemakkelijk onthouden. Het is echter belangrijk om consequent te blijven in de manier waarop de gebaren worden uitgevoerd, zodat de kat de betekenis van elk gebaar goed begrijpt. Ook is het belangrijk om aandacht te schenken aan andere communicatiemethodes zoals lichaamstaal, omdat deze een belangrijke rol spelen bij het versterken van gebarentaal.

Enkele tips:

- Door op de grond te kloppen of te kloppen ontstaat er een trilling waardoor het lijkt alsof de kat hoort.

- Doe het niet met je vinger, eet, drink, gebruik altijd dezelfde gebaren.

- Benader een dove kat altijd van voren, niet van achteren, anders schrikt hij.

- De lamp aan en uit doen als je thuiskomt en je dove kat is boven of buiten - uiteindelijk merk je dat de dove kat naar je toe rent.

- Als er meer katten zijn, zal je dove kat ze vaak volgen.

- Geef snoep of speel met je kat als beloning.

- Heel veel geduld, neem de tijd en geef liefde, en als je kat naar je toe komt, let er dan op dat moment op.

- Naar kattencontact kijken klinkt als een conflict met communicatie.

- Blaas zachtjes als uw kat slaapt of raak de mand zachtjes aan als de kat in de mand slaapt.

Bekijk ook eens: