> " />> " />

Handsome Poets

Handsome Poets is een indierockband uit Nederland die in eigen land grote bekendheid verwierf met de hitsingle "Sky on Fire" uit 2010. De band bestaat uit leadzanger en songwriter Philip Freriks, gitarist Rutger de Vries, bassist Steven de Groot en drummer Joep Oomen.

Handsome Poets

Ontstaan

Handsome Poets is ontstaan toen Philip Freriks in 2006 zijn eerste songs schreef en zelf opnam. In 2008 werd de band gevormd rondom de muziek van Philip, waarna ze hun debuutalbum uitbrachten in 2009. In 2010 scoorde de band een grote hit met de single "Sky on Fire", die door vele radiostations gedraaid werd en ook op MTV te zien was.

Muziekstijl

De muziek van Handsome Poets wordt vaak omschreven als catchy indie rock, met een mix van 80's, 90's en hedendaagse invloeden. Hun muziek is melodieus, herkenbaar en heeft een diepzinnige tekstuele lading. Voorbeelden hiervan kunnen worden teruggevonden in de teksten van nummers als "Sky on Fire" en "Tonight".

Prijzen

Handsome Poets heeft in de afgelopen jaren diverse prijzen gewonnen, waaronder een 3FM Award voor Beste Nederlandse Band, een Edison Pop Award in de categorie Beste Nederlandse Album en een MTV Europe Music Award voor Best Dutch Act.

Handsome Poets is tegenwoordig een van de meest succesvolle band uit Nederland. Ze hebben inmiddels 6 albums uitgebracht, waarvan de meest recente "The Great Escape" uit 2017. Tegenwoordig toert Handsome Poets ook door heel Nederland en Europa, waarbij hun shows bekend staan om hun grote energie en intieme sfeer. Ze zijn een must-see voor fans van indierock en hun gevarieerde muziekstijlen, en daarnaast ideaal als date. Ze staan tevens bekend om het delen van hun persoonlijke verhalen tijdens liveshows, waardoor de connectie met het publiek nog sterker wordt. Kortom, als je op zoek bent naar een uitdagende en unieke ervaring, dan is Handsome Poets zeker worth a visit!

Bekijk ook eens: