Hoe moet ik een wrat behandelen

Een wrat is een gemeenschappelijke aandoening waarbij de huid wordt beïnvloed door een virus dat van persoon tot persoon of via contact met objecten kan worden overgedragen. Deze infectie veroorzaakt kleine, verheven vlekjes die meestal gevoelig of pijnlijk kunnen zijn.

Hoe moet ik een wrat behandelen

Behandeling

Er zijn verschillende behandelmethoden voor wratten, afhankelijk van de locatie, grootte en leeftijd van de wrat. Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende behandelmethoden.

Behandeling met lage concentratie salicylzuur:

Salicylzuur is een veel voorkomend ingrediënt gevonden in behandelingen voor wratten dat aan de top van de lijst staat als het gaat om wrattenbehandelingen. Het wordt meestal aangebracht met een applicator op de wrat, waarbij regelmatige toepassing nodig is om het effectief te laten werken.

Freezing:

Dit is een populair type behandeling waarbij wratten worden bevroren met vloeibare stikstof, waardoor de cellen sterven die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van wratten. Dit is een pijnloze procedure die meestal relatief snel resultaat oplevert.

Cryotherapie:

Cryotherapie of bevriezing met koolstofdioxide wordt meestal toegepast door artsen en schoonheidsspecialisten. Het bevriest de wrat met lage temperaturen, waardoor een scherpe kortdurende pijn optreedt.

Topische behandelingen:

Topische crèmes zoals Aldara en Imiquimod zijn effectieve behandelingsopties voor wratten. Ze bevatten een speciale combinatie van ingrediënten waardoor de wrat verdwijnt.

Home remedies:

Er zijn veel huismiddeltjes die kunnen worden gebruikt om wratten te behandelen, zoals het gebruik van appelazijn, tandpasta en ajuin. Hoewel ze goedkoop zijn, kan het proces lang duren voordat je resultaten begint te zien.

Chirurgie:

Chirurgische behandelingen zoals elektrocoagulatie en curettage zijn meestal de laatste optie als er geen andere behandelingen zijn geweest. Chirurgische procedure kan littekens achterlaten, dus het is belangrijk om alle andere opties te overwegen voordat je deze weg inslaat. Het is ook belangrijk om de risico's en bijwerkingen van elke procedure grondig te begrijpen alvorens ermee in te stemmen.

Preventie

Om te voorkomen dat wratten terugkomen, is het belangrijk om een aantal preventieve maatregelen te nemen. Hieronder staan ​​enkele tips die kunnen helpen bij het voorkomen van verdere infectie:

- Was je handen regelmatig met zeep en water.

- Droog je handen goed af, vooral na contact met iemand die wratten heeft.

- Draag schoenen bij openbare plaatsen zoals zwembaden en douches om contact met het virus te voorkomen.

- Vermijd direct contact met iemand die wratten heeft.

- Vermijd het delen van persoonlijke hygiëneartikelen zoals lakens, handdoeken of kammen.

- Probeer stress te verminderen door voldoende slaap en gezonde voeding.

- Vermijd het gebruik van make-up, lotions of andere producten die op de wrat worden aangebracht.

- Vermijd het knagen, krabben of steken van wratten. Dit kan leiden tot verdere infectie en verspreiding naar andere plekken op de huid.

Bekijk ook eens: