Honden belonen

Het belonen van honden na het volbrengen van een commando is één manier om uw hond te trainen. Als u consequent bent, zal het belonen van uw hond resulteren in een gedisciplineerde en gehoorzame pup. U kunt verschillende soorten beloningen gebruiken bij het trainen van uw hond, zoals voedselbeloningen, speelgoedpremies of eenvoudig schouderklopjes. Het is ook belangrijk om consequent te zijn met het type beloningen dat u gebruikt en de hoeveelheid. Als je bijvoorbeeld eenmaal voedselbeloningen geeft en dan de volgende keer speelgoed, kan dit verwarrend voor je hond zijn. Zorg er ook voor dat je de beloning direct geeft zodra je hond het commando volbrengt, om de associatie met het positieve gedrag te versterken.

Honden belonen

Waarmee kunnen honden worden beloond

Honden kunnen op verschillende manieren worden beloond. Ze kunnen worden beloond met complimentjes en lof, of door ze extra aandacht te geven in de vorm van knuffels, extra speeltijd of een extra wandeling. U kunt ook een lekkernij of treat geven als beloning. Lekkernijen zijn meestal het meest effectief voor training, maar moeten met mate worden gebruikt om overgewicht te voorkomen. Hondeneigenaren kunnen ook belonen door hun honden te laten meedoen aan een activiteit die ze leuk vinden, zoals wandelen of spelen. U kunt uw hond ook gezelschap bieden tijdens zijn dagelijkse routine om hem te belonen voor het gedrag dat u wilt zien. U kunt deze activiteiten ook combineren met lof en knuffels, om extra versterking te geven aan positief gedrag. Beloning is een effectieve manier om uw hond vertrouwen en discipline te geven, terwijl hij ook plezier heeft. Als u consequent bent met beloningen, kunt u ervoor zorgen dat uw hond leert wat wordt verwacht van hem.

Hoe vaak moet je een hond belonen?

Het belonen van uw hond moet consequent gebeuren. U kunt dit doen door gedrag te markeren en versterken met lof of lekkernijen, waardoor het positieve gedrag wordt versterkt. Als u uw hond beloont, moet u dat ook op dezelfde manier doen. Als bijvoorbeeld elke keer als uw hond een bepaalde actie uitvoert, krijgt hij een lekkernij of lof, zal hij dit gedrag herhalen. Houd er echter rekening mee dat uw hond niet elke keer beloond moet worden voor hetzelfde gedrag, als hij dit begint te verwachten en afhankelijk van beloningen wordt. Als uw hond eenmaal begrijpt wat er van hem verwacht wordt, kunt u de beloningen verminderen en het aantal keren dat u lof geeft of lekkernijen toedient, afhankelijk zijn van zijn prestaties. Beloningen moeten ook worden afgestemd op de waarde die uw hond aan een activiteit hecht, bijvoorbeeld door meer beloning te geven voor de moeilijkere commando's. Als u consequent en verstandig bent met het belonen van uw hond, kunt u ervoor zorgen dat hij een gedisciplineerde en gehoorzame pup is.

Hoe weet je wanneer je een hond moet belonen?

Het is belangrijk om uw hond op het juiste moment te belonen. Als u bijvoorbeeld een commando geeft waar hij moeite mee heeft, zoals zitten of komen als hij wordt geroepen, moet u hem belonen zodra hij het commando uitvoert. Dit markeert de actie en versterkt het gewenste gedrag. Als uw hond een vooraf afgesproken oefening voltooit, moet u hem ook direct belonen om deze prestaties te versterken. Als uw hond een negatieve reactie heeft op een commando, zoals weglopen of blaffen, moet u hem niet belonen; in plaats daarvan moet u consequent en rustig herhalen wat uw verwachtingen zijn.

Bekijk ook eens: