Nationale IQ test 2013, weer gewonnen door een vrouw

Het is alweer enkele jaren geleden dat we een man als winnaar van de Nationale IQ test hebben gezien. Ook in 2013 werd de test weer gewonnen door een vrouw. Dit jaar was het de 30-jarige Marieke uit Nijmegen die met een score van 144 als winnaar uit de bus kwam. In dit artikel gaan we dieper in op de Nationale IQ test en hoe deze wordt afgenomen.

Nationale IQ test 2013, weer gewonnen door een vrouw

Wat is de Nationale IQ test?

De Nationale IQ test is een jaarlijks terugkerende test die wordt uitgezonden op televisie. De test bestaat uit verschillende vragen op het gebied van taal, rekenen, logisch denken en ruimtelijk inzicht. De test wordt afgenomen door middel van een app en kan door iedereen thuis worden gemaakt. De resultaten van de test worden geanalyseerd en er wordt een winnaar gekozen die vervolgens in de uitzending bekend wordt gemaakt.

Hoe wordt de Nationale IQ test afgenomen?

De Nationale IQ test wordt afgenomen door middel van een app die gratis te downloaden is. De app bevat verschillende vragen die verdeeld zijn over verschillende categorieën. De deelnemer krijgt 30 seconden de tijd om elke vraag te beantwoorden. Na afloop van de test worden de resultaten geanalyseerd en wordt er een IQ-score berekend. Deze score geeft een indicatie van het intelligentieniveau van de deelnemer.

Wie kan er meedoen aan de Nationale IQ test?

Iedereen kan meedoen aan de Nationale IQ test. Het enige dat nodig is, is een smartphone of tablet waarop de app gedownload kan worden. De test is gratis en kan door iedereen thuis worden gemaakt. Het is dus niet nodig om naar een specifieke locatie te gaan om de test af te leggen.

Waarom is de Nationale IQ test belangrijk?

De Nationale IQ test is belangrijk omdat het ons inzicht geeft in ons eigen intelligentieniveau. Door de test te maken krijgen we een indicatie van ons vermogen om te leren, te redeneren en problemen op te lossen. Daarnaast kan de test ook helpen om inzicht te krijgen in de sterke en zwakke elementen van de hersenen door heel Nederland. Kijkend naar demografische, etnische en andere dergelijke meetfactoren die bij mensen horen. 

Bekijk ook eens: