Spraytan: waarom dit het beste alternatief is voor jou.

Veel mensen willen het hele jaar door bruin worden en niet alleen in de zomer. Een "snel kleurtje" onder de zonnebank of urenlang in de zon liggen is echter zeer slecht voor je huid en je gezondheid. Spray tanning is hiervoor de oplossing, zodat je toch een gekleurde huid kunt hebben.

Spraytan: waarom dit het beste alternatief is voor jou

Waarom is de zon of de zonnebank slecht?

Veel mensen zijn bekend met het feit dat een lange tijd in de zon of een bezoekje aan de zonnebank slecht is voor de gezondheid. De UV-stralen veroorzaken schade aan de huidcellen, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering en het verhoogd risico op vreselijke ziektes zoals huidkanker. Niet alleen zijn de UV-stralen slecht voor je huid, ook is het erg schadelijk voor je ogen. Door het blootstellen aan de stralingen kunnen oogaandoeningen ontstaan. 

Urenlang in de zon liggen lijkt misschien minder slecht voor je in tegenstelling tot de zonnebank. Maar deze gewoonte kan ook gevolgen hebben waar je wellicht nog nooit bij stil hebt gestaan. Te lang in de volle zon liggen kan leiden tot uitdroging van je lichaam. Dit leidt vaak tot hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Daarnaast leiden de UV-stralen ook tot verzwakking van het immuunsysteem waardoor je vatbaarder wordt voor andere ziektes en aandoeningen.

Genoeg redenen om een alternatief te zoeken om toch nog een gekleurde huid te krijgen, zonder dat het slecht voor je is. 

Voordelen spray tan

Spray tans worden steeds populairder doordat het veel voordelen met zich meedraagt. Niet alleen is een spray tan behandeling onschadelijk voor je huid, mocht je geen last hebben van bestaande huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. De producten wat tijdens een spraytan gebruikt worden, zijn vaak gemaakt van alleen gezonde stoffen voor elke huid. Een merk wat bekend staat om het gebruik van alleen vegan, cruelty free en organic producten is GlowXX.

Een spraytan zorgt ook voor een egale huid zonder vlekken of andere oneffenheden. Bij deze methode zie je direct resultaat en daarnaast neemt de behandeling niet veel tijd in beslag. Je kunt lang genieten van je, natuurlijke, bruin gekleurde huid. 

Tan studios in Nederland en België. 

Nederland en België zijn gevuld met veel verschillende spray tan studios. Je vindt ze in grote steden als Amsterdam, Eindhoven, Brussel of Antwerpen, maar er zijn ook veel kleinere gevestigd in kleinere steden of dorpen. Een spray tan sessie is snel gedaan waardoor je niet veel tijd kwijt bent met een bezoekje aan de tan studios. In deze studios zijn de beste specialisten erg gemotiveerd om jou tevreden (en bruin) de deur uit te zien lopen.

Bekijk ook eens: