Stoppen met roken - omgaan met lastige momenten

Veel mensen weten dat stoppen met roken niet eenvoudig is. Als je wilt stoppen met roken, moet je vastberaden zijn en je eraan houden. Er zullen moeilijke momenten zijn waarop het verlangen naar sigaretten het grootst is, maar ook dan gaat het om doorzettingsvermogen.

Als je stopt met roken, worden de moeilijke tijden steeds moeilijker. In het begin raakt je in deze tijden nog gewend aan roken, maar hoe langer je stopt met roken, hoe beter je lichaam went aan het niet roken.

Stoppen met roken; Omgaan met lastige momenten

Tips om het makkelijker te maken

Tip 1: Sport

Om te beginnen heeft sporten een positief effect op de balans van het lichaam. Dit betekent onder andere dat het de weerstand verhoogt. Het kan zijn dat je al jaren een zwak immuunsysteem heeft door roken en mogelijk vitaminetekorten door roken. Je kunt dit verbeteren door te oefenen. Daarnaast heeft sporten een positief effect op de geest. Lichaamsbeweging produceert dopamine in de hersenen. Het is een neurotransmitter die staat voor plezier. Je voelt je lekkerder in je vel, waardoor je rookvrij blijft.

Tip 2: Eet gezond

Als je stopt met roken, begint je lichaam aan een belangrijk reinigingsproces. Je kunt dit reinigingsproces versnellen door het dieet onder de loep te nemen en hier en daar wat gezondere voeding toe te voegen. Gezond eten moedigt je ook aan om geen ongezonde dingen te doen. Dit maakt het makkelijker om niet te roken. Ook bepaalde chocolade kan hierbij helpen, het kan stress verminderend werken en je een goed gevoel geven.

Tip 3: Acupunctuur

Acupunctuur is een oude Chinese gezondheidspraktijk die verschillende delen van het lichaam associeert met bepaalde emoties en gewoonten. Acupunctuur bij het stoppen met roken is iets waar je regelmatig goede verhalen over leest. We werken met naalden die geduwd worden. Zo kunnen slechte gevoelens of slechte gewoonten worden verwijderd.

Tip 4: Geef je geld aan een goede vriend

Je moet je vriend heel goed kennen om deze tip uit te voeren. Geef 50 euro aan een vriend. Per rookvrije week krijg je de 5 euro terug. Als je een sigaret opsteekt, mag de vriend de rest van het geld houden. Tien weken niet roken is nog goed als je 50 euro terug wilt.

 

Bekijk ook eens: